На 29 ноември от 18 часа във Фестивален и конгресен

...
На 29 ноември от 18 часа във Фестивален и конгресен
Коментари Харесай

Иван Костов представя във Варна втората си книга Политиката отвътре

На 29 ноември от 18 часа във Фестивален и конгресен център – Варна ще бъде показана книгата на Иван Костов „ Политиката от вътрешната страна “.

Иван Костов - министър-председателят на България в интервала 1997-2001 година, идва във Варна по покана на читатели за диалог, отдаден на новата му книга “Политиката от вътрешната страна ”. Написването ѝ е лишило близо 20 години, а някогашният министър председател дефинира труда си като своето политическо наследство.

„ Политиката от вътрешната страна “ не е единствено роман за прехода. Тя е учебник по политическо достолепие.
В тази книга министър-председателят на България в интервала 1997 - 2002 година споделя своя опит, споделя за позволените неточности, само че и за правилните решения, въвели България в общността на свободните и развити страни. Авторът показва аргументите страната ни да остава пленена от мафията , противопоставила се гневно на всеки опит за налагане на господство от закона; разказва завладяването на правосъдната власт, службите за сигурност и медиите, прекъсването на промените, подменянето на истината и носталгията по комунизма , поради които преходът остава незавършен и българската народна власт в рецесия.

Политиката е в рецесия - освен в България, само че и по света. Все повече хора я възприемат като корист с власт, като корупция и машинация, а не като работа на обществото. Все повече я схващат като обслужване на съответни ползи, вместо осъществяване на промени, съблюдаване на правила и използване на хрумвания.

„ В дните, когато завършвам този текст, е все по-очевидно, че съвсем на всички места политиката затъва в популизма “, предизвестява Иван Костов.
Срещата на Иван Костов с читатели и представянето на " Политиката от вътрешната страна " във Варна е от 18 часа във Фестивален и конгресен център.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР