На 29 май Съединените щати отбелязват Националния ден на алигаторите.

...
На 29 май Съединените щати отбелязват Националния ден на алигаторите.
Коментари Харесай

САЩ отбелязват националния ден на алигаторите

На 29 май Съединените щати означават Националния ден на алигаторите. Той е основан от Сафари парк " Дивата Флорида ", с цел да се увеличи осведомеността за смисъла на алигаторите за екосистемата на Флорида, както и да се образова обществеността по въпросите на алигаторите.


Алигаторите са едни от най-големите и най-свирепи типове гущери. Те съществуват от над 35 милиона години и живеят измежду хората във Флорида още от основаването на щата. Благодарение на естествената водна среда на региона те са го трансформирали в собствен дом и в основни екотуристически атракции.

Въпреки че са от семейство крокодили, тези водни създания не трябва да се бъркат с влечугите. Единственото място, където двете животни съжителстват, е в Южна Флорида и Тамаулипас, Мексико.

Алигаторите се срещат единствено на три места в света - в Съединени американски щати, Мексико и Китай. Предполага се, че първата поява на алигаторите може да се датира преди 37 милиона години, откривателите обаче наблюдават съществуването им над 20 милиона години по-рано.

Въпреки огромния брой типове алигатори, единствено два от тях към момента не са изчезнали. Единствените останали типове алигатори са американският и китайският алигатор, които са и най-старите типове алигатори, известни на науката. Китайските алигатори постоянно са по-малки и по-леки от американските, което е главната разлика сред двата типа.

В Съединени американски щати алигаторите се срещат в някои от югоизточните щати, като Джорджия, Алабама и Мисисипи, само че максимален брой алигатори има в Луизиана и Флорида - по над един милион във всеки щат. Жителите на Флорида могат да се похвалят и с откриването на името " алигатор ", защото първите заселници в щата англицизират думата от испанския термин за " гущер ".

Единственият атракцион за сафари с въздушни лодки, алигатори и коли във Флорида се назовава " Дивата Флорида ". Той е основан преди повече от 10 години, с цел да даде опция на жителите и гостите на Флорида да се срещнат с дивата страна на щата. Техният парк за алигатори, в който с изключение на алигатори има и разнородни диви животни, обиколките с въздушна лодка и сафарито с кола са главните им атракции. Те основават и Националния ден на алигаторите и Националния ден на лодките с въздушен превоз, с цел да популяризират информация по тези тематики. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР