На 29 и 30 август 2019 г. вицепремиерът по правосъдната

...
На 29 и 30 август 2019 г. вицепремиерът по правосъдната
Коментари Харесай

Захариева взе участие в неформалния съвет на външните министри от ЕС в Хелзинки

На 29 и 30 август 2019 година вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева взе присъединяване в неофициалната среща на министрите на външните работи „ Гимних” в Хелзинки.

Министрите на външните работи и министрите на защитата разискаха провокациите на хибридните закани, като сложиха висока оценка на работата на Центъра за високи достижения за противопоставяне на хибридните закани в Хелзинки. Подчертана бе нуждата от по-нататъшно развиване и разширение на взаимоотношението с НАТО за сполучливо противопоставяне на хибридните закани.

Първите дипломати на Европейски Съюз дискутираха също напрежението в Залива. Изтъкната бе нуждата от ограничения за понижаване на напрежението и за гарантиране на свободата на корабоплаването в района. Общо бе мнението по отношение на нуждата от продължение на напъните на Европейски Съюз за опазване на Споразумението по нуклеарната стратегия на Иран.

Министрите на външните работи на Европейски Съюз организираха полемика със страните от Западните Балкани с главен фокус върху районното съдействие. Отбелязана бе значимата роля на Берлинския развой за възстановяване на свързаността в района. Бяха изразени упования, че идното взаимно председателство на България и Република Северна Македония на Берлинския развой ще даде нов мощен подтик на районното съдействие.

Европейски Съюз би трябвало да покаже, че е благонадежден сътрудник и да вземе решение за започване на договаряния за участие с Република Северна Македония и Албания, прикани Захариева сътрудниците си. Според нея е належащо да се обърне особено внимание за ограничения против напускането на младежите, които са бъдещето на нашия район. Само през 2018 година 2,2 % от популацията на Албания и 2,1 % от популацията на Република Северна Македония са напуснали страната по данни на Евростат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР