На 28-год. В.В. съдът наложи наказание пробация“. В продължение на

...
На 28-год. В.В. съдът наложи наказание пробация“. В продължение на
Коментари Харесай

Двама младежи с пробация за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди на четирима души

На 28-год. В.В. съдът наложи наказване „ пробация “. В продължение на 1 година и 6 месеца той следва да извършва двете наложителни пробационни ограничения – регистрация по сегашен адрес с честота 2 пъти седмично и срещи с пробационен чиновник. Другият обвиняем – 27-год. С.А., беше наказан на 1 година и 6 месеца отнемане от независимост, като осъществяването на наложеното наказване бе отсрочено с изпитателен период от 3 години и половина.

Инцидентът зародил към среднощ на 9 против 10 януари 2015 год. в квартал „ Левски “. Вечерта един от потърпевшите чествал с другари рожденния си ден в ресторант, след което част от гостите се отправили към непосредствен бар, където компанията щяла да продължи празненството. Пътят за напредване към заведението минавал през тунел под жилищен блок. Именно там зародило сдърпване с двамата подсъдими, които били част от друга празнуваща в бара компания. Стигнало се до сборичкване, интервенция на още хора от двете групи, нанасяне на удари от подсъдимите, поотделно и в съучастничество, на общо 4 лица.

В резултат на нанесения побой по хулигански подбуди един от потърпевшите получил междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на носни кости с деформиране на преградата и затруднено носно дишане, обуславящо непрекъснато разстройство на здравето. Останалите трима пострадали получили леки телесни повреди с разнообразни травматични увреждания, обусловили краткотрайно разстройство на здравето.

Подсъдимите младежи бяха наказани поотделно и солидарно да заплатят на четиримата цивилен ищци по делото компенсации в друг размер за породените им неимуществени вреди. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР