На 28.07.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна

...
На 28.07.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна
Коментари Харесай

СГП привлече обвиняем за опит за убийство при опасен рецидив и го задържа за срок до 72 часа 

На 28.07.2022 година, Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност Е.М. за опит за съзнателно ликвидиране, представляващо рисков рецидив по член 116, алинея 1, т. 12 от Наказателен кодекс и го задържа за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане е формирано на 27.07.2022 година от 04 РУ-СДВР в изискванията на необходимост със съставянето на протокола за първо деяние по следствието и се води под управлението и надзора на СГП.

Обвинението е за това, че на 27.07.2022 година, в гр. София, на кръстовището на бул. „ България “ и бул. „ Акад. Иван Гешов “, Е.М. е направил опит съзнателно да умъртви потърпевшия О.А., като му нанесъл голям брой удари с нож в региона на гръдния панер, шията и лицето и му предизвикал голям брой прободно-порезни пострадвания. На потърпевшия е оказана своевременна и висококвалифицирана здравна помощ в изискванията на неотложност, без която е можело да настъпи гибелта му в резултат на остра кръвозагуба.

Е.М. е направил действието откакто е бил осъждан за тежко съзнателно закононарушение на 6 година „ отнемане от независимост “.

След преценка на материалите, събрани в началния стадий на следствието, наблюдаващият прокурор е счел, че има задоволително доказателства, че Е.М. е направил закононарушението, за което е упрекнат, както и че е налице висока социална заплаха на действието и дееца, което постанова неговото задържане.

Предстои да бъде импортирано искане в Софийски градски съд за взимане по отношение на обвинения на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР