На 27 октомври 2019 година ще се произведат изборите за

...
На 27 октомври 2019 година ще се произведат изборите за
Коментари Харесай

Вижте как ще се гласува на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври

На 27 октомври 2019 година ще се произведат изборите за общински съветници, кметове на общини, кметове на кметства и районни кметове. За четвърти път гласуването на избори у нас е наложително, само че глоба за негласуване няма. По неокончателни данни гласоподавателите в цялата страна са 6 227 901, претендентите за кметове на общини - 1 254, а за общински съветници - 29 515. В изборите за кмет на кметства, които ще се проведат в 1 968 обитаеми места, ще вземат участие 5 059 претенденти, а за районни кметове в София, Пловдив и Варна - 460.
Гласуването ще е единствено и само с хартиени бюлетини, като във всяка една от тях ще има алтернатива "Не поддържам никого ". В селата към София ще се гласоподава с четири бюлетини - за кмет на Столична община, за общински съветници, за кмет на кметство и за областен кмет. Според изборни специалисти гласуването на тези места ще става по-бавно.
За повторно на локални избори хората могат да отбележат преференция за желан претендент за общински консултант от кандидатска листа, а прагът за годност е 7 % от действителните гласове за съответната листа.
Номерата на партиите, обединенията и инициативните комитети в бюлетината за общински съветници ще бъдат от 1 до 100, а на претендентите - от 101 нагоре. Целта е да се избегнат преференции по по този начин наречения феномен 15/15, когато номерът на политическата групировка съответствува с номера на претендента.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР