На 27-ми октомври в Средношколско общежитие Данаил Попов“ в Плевен

...
На 27-ми октомври в Средношколско общежитие Данаил Попов“ в Плевен
Коментари Харесай

Вечер на таланта се проведе в Средношколско общежитие „Данаил Попов“ - Плевен

На 27-ми октомври в Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ в Плевен се организира „ Вечер на гения “. Събитието е част от годишния календар на общежитието, в което живеят деца – ученици на плевенски учебни заведения, гимназии и техникуми от 8-ми до 12-ти клас.

„ Вечер на гения “ внася нюанс в всекидневието и дава опция на даровитите деца от Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ да покажат своя гений в музика, ария, танц и скеч, сподели Веселка Лилова – шеф на общежитието.



Децата, които взеха присъединяване бяха 16, а програмата включваше осъществявания на национални песни, национални танци, показване на роман от Чудомир и други атрактивни осъществявания на песни, стихотворения и скечове.

Така, по време на „ Вечер на гения “ беше показано „ Дайчово хоро “ в осъществяване на дудук от деветокласника Йордан, „ Криво Садовско хоро “ в осъществяване на тамбура от Сантиана, която е в осми клас.

Скечът по роман на Чудомир беше изпълнен от осмокласничката Габриела Минчева, а Теодора и Преслав показаха хоро – ръченица „ абдай “, особено за Северняшката фолклорна област в България.

Ралица Райкова и Марио Петров извършиха спортни латино-американски танци: ча-ча, румба и джайф.



Песента „ Аз съм тук “ на Михаела Филева извърши Габриела Нанкова, а скечът със заглавие „ Интервю за работа “ извършиха Светослав в 9-ти и Михаил в 10-ти клас.

Стихотворението на Христо Фотев „ Морето единствено живите обича “ беше показано от Габриела Атанасова в десети клас, последвано от осъществяване на „ На Елиза “ от Лудвиг ван Бетовен на синтезатор от Габриела.

Финалът на „ Вечер на гения “ в Средношколско общежитие „ Данаил Попов “ беше подложен с песента „ Я кажи ми, облаче ле бяло “ в осъществяване на осмокласничката Теодора, която учи в Езиковата гимназия в Плевен.

В подготовката на събитието, което е част от колорита в общежитието са се присъединили всички възпитатели, посочи Татяна Мотовска – педагог в Следствен отдел към окръжна прокуратура “Данаил Попов “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР