На 27-ми ноември, кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов

...
На 27-ми ноември, кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов
Коментари Харесай

Кметът на Плевен приветства медалистите от световното по карате в Япония Тихомир Тодоров и Милена Кирниколова/СНИМКИ/

На 27-ми ноември, кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов и ръководителят на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански поздравиха медалистите от 16-ото Световно състезание по карате на Световната Шотокан карате-до организация - W. S. K. F., Тихомир Тодоров и Милена Кирниколова. Те бяха посрещнати през днешния ден от общинското управление и представители на медиите и описаха за триумфа, реализиран на Световното в Токио, Япония.



Световното състезание по карате е извършено в японската столица Токио, от 13 до 18 ноември в зала „ Токио Будокан “, с присъединяване на представители на 41 страни. При тази сериозна конкуренция сенсей Милена Кирниколова завоюва бронз при ветераните до 49 години, а Тихомир Тодоров е със златно отличие и е международен първенец при 16-17-годишни юноши в дисциплината „ кумите шобу ипон “.

И двамата са представители на плевенския карате клуб „ Спартак 14 “, Милена Кирниколова е и един от инструкторите в клуба. От кмета на Общината и от ръководителя на Общинския съвет те получиха приветствени адреси и цветя.



„ С голяма наслада и горделивост Ви приветствам за завоюваната Световна купа и постигнатите триумфи. Благодаря Ви за труда и упоритостта, които полагате, с цел да защитавате почтено достойнството на българската спортна школа. Бъдете все по този начин смели и поредни по пътя към нови върхове в спорта “, обърна се към медалистите от Токио доктор Валентин Христов.

„ Вашият успех на състезателен конгрес от подобен висок сан провокира изключителна горделивост и неспокойствие у всички фенове на спорта! От сърце Ви поисквам да продължавате все по този начин почтено да представяте себе си, родния ни град и Родината ни “, се споделя в поздравлението и от доцент Иван Малкодански.



„ Благодаря за уважението към нашите триумфи от страна на локалната администрация. За това Световно състезание се приготвяме с години. Постиженията на състезателите ни са плод на дълги години старателен труд. Неповторимо чувство и огромна мотивация е да завоюваш отличие в родината на карате - Япония. За нас беше чест да представляваме страната ни на конгрес от такъм висок сан “, показа сенсей Милена Кирниколова. Тя означи, че международната шампионска купа за Тихомир е най-високият връх в неговата кариера досега и се надява това да е единствено началото за 16-годишния играч. На полуфинала и финала Тихомир е отстранил двама състезатели от Япония - родината на каратето.



„ Трудът и усилената подготовка са дребна част от целия развой при подготовка за едно такова съревнование. Срещите не бяха толкоз сложни за мен, тъй като бях добре квалифициран. Продължавам да виждам напред, към надпреварите при мъжете и идващото присъединяване в Япония “, показа и Тихомир. Той е възпитаник в Спортното учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Плевен.

Освен медалите в самостоятелните участия, плевенският карате клуб „ Спартак 14 “ е спечелил и бронз в отборната конкуренция в състав: Ивайло Боев, Мирела Йолова и Тихомир Тодоров.

Представителите на клуба са взели участие и в механически семинар и курс за инструктори и съдии на международната организация, воден от основния инструктор Сенсей Касуя.

На изпита за майсторски механически степени - дан, черен пояс, Тихомир Тодоров е защитил сполучливо първи дан.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР