На 27 май, от 18:30 до 24:00 ч. Регионална библиотека

...
На 27 май, от 18:30 до 24:00 ч. Регионална библиотека
Коментари Харесай

РБ „Стилиян Чилингиров” организира „Нощ в библиотеката“

На 27 май, от 18:30 до 24:00 ч. Регионална библиотека „ Стилиян Чилингиров ” провежда за шуменци и гостите на града седма подред Нощ в библиотеката с разнородни начинания в другите библиотечни пространства.

В Изложбена зала с галерия и базар на живописен текстил и с проява на техники на плъстене на разнообразни типове вълна гостува актьорът Здравко Минчев. Във предверие – II етаж ще е подредена фотодокументалната галерия „ Моите съвременници: Литературните другарства на Стилиян Чилингиров ”, построена върху записките на писателя и разказваща за персоналните и литературните му другарства с известни и с по-малко известни персони от културния и публичния живот на България през първата половина на XX в. Пак на втория етаж, в отдел „ Изкуство ”, ще е показана изложбата „ Преди нас… ” с издания от фондовете на отдела, оповестени преди 1922 година

Сред гостите на библиотеката на 27 май е и групата Infernity Fire Art, която от 20:00 до 21:00 ч. ще провежда за детската публика ателие за асимилиране на трикове с пой, стаф и топки за жонглиране, а също и игра с пинята, а за дребни и огромни от 21:30 ч. ще е огненото шоу на групата – и двете събития ще са в откритата западна тераса на библиотеката. За детската публика са планувани още: концерт на Вокално-театрална групировка „ Аврида ” (19:00– 20:00 ч.); присъединяване в карнавално фото за децата, поискали да посетят Нощта облечени в костюм на обичан баснословен герой; занимания с Face Art (19:00-21:00 ч.) и ателие за оцветяване на обичани приказни герои и декоративни фигурки (19:00–22:00 ч.); прожекции на анимационните филми „ През оплитам ” (от 18:30 ч.) и „ Чудовищна почивка ” (от 22:00 ч.)

На феновете на приложните занимания библиотеката ще предложи ателие „ Аз Буки ” със занимания в региона на калиграфското изкуство (Каталожна зала, 18:30–22:00 ч.), ателие за направа на бижута (Обща читалня, 19:00–22:00 ч.) и проява на техники за възобновяване на остарели книги (Чуждоезикова читалня). В Чуждоезиковата читалня ще е завършен и ретро библиотечен кабинет от 70-те години на XX в.

Част от Нощта е и филмовата стратегия в отдел „ Изкуство ”, където ще бъдат показани научно-популярният филм „ Дивите Кариби ” (18:50 ч.), игралният филм „ Дюн ” (20:30 ч.) и документалният филм „ Обратната страна на Луната ” (23:10 ч.). В залата за заемане на литература за дома ще бъдат завършени фензоните „ Неизвестно за известните ” с биографична литература за персони от разнообразни области на науката, изкуството и публичния живот и „ Пътешествия, романтика, храна и още нещо ” с тематична художествена и отраслева литература. В Каталожна зала ще е проведен благотворителният базар „ Стари книги и списания ”. Част от Нощта в библиотеката ще са и атрактивните обиколки на библиотечните книгохранилища.

По традиция посетилите библиотеката от 18:30 до 24:00 ч. на 27 май ще могат да си създадат годишен читателски абонамент на цената на еднодневен пропуск от 2 лева, като за децата до 14-годишна възраст регистрацията ще е безвъзмездна.

В Нощта на библиотеката Република България „ Стилиян Чилингиров ” ще предлага обичайните си услуги и ще работи с читатели от 12:00 до 17:00 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР