На 27 май Европейската комисия представи ново предложение за Многогодишна

...
На 27 май Европейската комисия представи ново предложение за Многогодишна
Коментари Харесай

Вижте плана на ЕК за икономическо възстановяване, както и финансовите измерения за България

На 27 май Европейската комисия показа ново предложение за Многогодишна финансова рамка на Съюза за интервала 2021-2027 година, с което декларира желание да помогне за възобновяване на европейската стопанска система след последствията от рецесията, оповестиха от държавната пресслужба.

Бюджетът на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година се предлага да бъде в размер от 1,1 трилиона евро, което е съпоставимо с предходните два бюджета на Европейски Съюз. Различното този път е Планът за възобновяване на Европейски Съюз в размер на 750 милиарда евро, който е отвън многогодишния бюджет на Съюза и следва да се извърши до края на 2024 година Две трети от тези средства ще бъдат предоставяни под формата на грантове (безвъзмездна помощ), а една трета – като заем. Средства ще бъдат обезпечени посредством поемането на заем от международните финансови пазари от страна на Европейски Съюз със период за погашение до 2058 година

Европейска комисия стартира втория стадий от консултацията за обективни минимални заплати

Детайлни разбивки на европейския проект за възобновяване, както и финансовите измерения за България, може да видите по-долу.









Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР