На 27.06.2020 г. в Националната информационна система за област Враца

...
На 27.06.2020 г. в Националната информационна система за област Враца
Коментари Харесай

РЗИ - Враца: Четирима от новозаразените с коронавирус в областта са служители на РЗОК

На 27.06.2020 година в Националната осведомителна система за област Враца са регистрирани 7 нови случая на COVID-19.
Единият случай е на 45-годишен пациент от Козлодуй, който е на домашно лекуване. Установените контактни до него лица са 6, като 5 са на територията на област Враца, а един е в София. Изпратена е информация до СРЗИ. Няма контактни лица в колектив.
Другите 6 случая са епидемиологично свързани с открития на 24.06.2020г. позитивен от РЗОК – Враца. 4 от тях са чиновници на РЗОК-Враца, 2 са лица от домашна среда. Новооткритите са под домашна изолираност и наблюдаване.
Първият открит случай е на мъж на 45 години, чиновник на РЗОК, който на 22 юни е приет в болница, а на 24 юни е доказан с PCR проучване.
По този мотив от РЗИ-Враца на 25 юни са направили инспекция на място в РЗОК за определяне на контактните лица и спазването на общия противоепидемичен режим на работа. Установените контактни в работната среда са общо 49, а домашните контактни са двама. Издадено е и Предписание за предприемане на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения в РЗОК. Организирано е и пробонабиране на 26 от откритите контактни, като 20 са негативните проби, 4 позитивни са на лица от колектива и 2 на домашните контактни.
Вчера са взети проби на още 10 лица, за които се чака резултат.
Поставените под карантина лица с наставление на РЗИ – Враца, свързани с записания гърмеж до 26.06.2020г. са 52.
Във връзка с новите позитивни случаи и сега не престават епидемиологичните изследвания, като днешния ден продължава връчването на наставления.
Относно организацията на работа в РЗОК – Враца, защото заради функционалностите, които извършва е невероятно да бъде спряна активността, бяха подхванати следните ограничения:
Определен е вероятния най-малък брой чиновници, които да продължат работа.
Те също се сложени под карантина, като се дефинират два адреса за карантиниране – домакински /в отвън работно време/ и на работното място. Имат обвързване да съблюдават всички правила на изолираност, като напредването от домашния адрес до месторабота става със длъжностен превоз. Всеки ден се прави филтър за признаци на COVlD-19, като тази активност се документира. Персоналът се следи за поява на температура, дихателни и различен тип признаци свързани с COVID-19. Не се позволяват на работа лица със признаци, а при демонстрация по време на работа се изолират неотложно.
В постройката на РЗОК е осъществена съществена огнищна стерилизация, като протоколът е показан в РЗИ – Враца.
Дадени са инструкции за осъществяване на настояща стерилизация в работните пространства, с акцент към постоянно докосваните обекти - дръжки, брави, бутони, ел. ключове, кранчета на умивалници и така нататък
Дадени са указанияци за хигиена на ръцете, носене на персонални защитни средства /маски и шлемове/, организация на работа със съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1.5 м, желателно 2м.
Достъпът на външни лица в постройката е прекратен, без значение дали са пациенти или договорни сътрудници.
Обслужването на потребителите на услугите на РЗОК, считано от 29.06.2020г. ще се прави в постройката на РЗИ – Враца, като за задачата РЗОК – Враца командирова чиновници от офисите си отвън Враца, които не са контактни на заболелите лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР