На 26 юли в Община Търговище се проведе супервизия на

...
На 26 юли в Община Търговище се проведе супервизия на
Коментари Харесай

Община Търговище проведе обучение на персонала по проект „Грижа в дома“

На 26 юли в Община Търговище се организира супервизия на личния състав по план „ Грижа в дома “, изпълняван по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027.

Супервизията бе водена от психолог и съставлява оказване на професионална и методическа поддръжка на личния състав. Участниците разясниха разнообразни случаи и провокации, които срещат в своята директна работа с потребителите. Обсъдени бяха способи за справяне в сложни и конфликтни обстановки. Целта е повишение на мотивацията на експертите, а с това и на качеството на предоставяната услуга.

Припомняме, че по плана „ Грижа в дома “ се дават почасови здравни и обществени услуги в дома на възрастни и лица с увреждания. Дейностите включват закупуване и доставка на храна и лекарства, оказване на помощ при възнаграждение на битови сметки и заявяване на административни услуги, осъществяване на съвещания със здравни експерти и други.

Подкрепа в домашна среда на потребителите оказват обществени служащи, психолози, медицински сестри, рехабилитатор, домашни помощници и други.

От началото на плана през април 2023 година от услугата са се възползвали 155 души от града и обитаемоте места в общината. Проектът е със период на деяние до март 2024 година

Документи за прилагане на услугата могат да се подават всеки работен ден, от 8.00 ч. до 17.00 ч. в Центъра за почасово даване на услуги на ул. „ Първи май ” № 4.

Обща стойност на плана е 1,015 млн. лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР