На 26 септември 2022 година от 15.00 часа в сградата

...
На 26 септември 2022 година от 15.00 часа в сградата
Коментари Харесай

Броени дни до всички възможни отговори за Нюйоркската конвенция

На 26 септември 2022 година от 15.00 часа в постройката на Българската търговско-промишлена палата ще се организира семинар „ РОУДШОУ на Нюйоркската спогодба “, проведен от създателите на Young Bulgarian Arbitration Practitioners – юрист Велислава Христова и юрист Станислав Черкезов.

България е страна по Нюйоркската спогодба, която е известна още и като Конвенция за признание и осъществяване на задгранични арбитражни решения.

По силата на Нюйоркската спогодба признаването и осъществяването на обещано арбитражно решение могат да бъдат отказани, в случай че способният орган на страната, в която се желае признаването и осъществяването, дефинира, че признаването или осъществяването на решението ще опонира на публичния ред на тази страна.

Целта на семинара е посредством обмяна на отзиви и опит със съдии от района, да се дават на участниците насоки за справяне с проблемите, зараждащи при разглеждането на искове, учредени на Нюйоркската спогодба.

Това събитие е приспособено, с цел да вземе поради юриспруденцията и практиката на българския район, както и характерните проблеми, пред които са изправени съдиите при използването на Конвенцията.

Участници и лектори на семинара ще бъдат професор Станимир Александров, юрист Велислава Христова, юрист Силвия Тонова, юрист Александър Кацарски и юрист Станислав Черкезов.

По време на семинара ще бъде показано и „ Ръководството за пояснение на Нюйоркската спогодба от 1958 година “ на Международния съвет на комерсиалния арбитраж, преведено на български език от юрист Христова и юрист Черкезов.

Борислава Кирилова

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР