На 26 ноември 1976 година е регистрирана търговската марка “Майкрософт”.

...
На 26 ноември 1976 година е регистрирана търговската марка “Майкрософт”.
Коментари Харесай

Бил Гейтс и Пол Алън регистрират търговската марка Microsoft

На 26 ноември 1976 година е записана комерсиалната марка “Майкрософт”.
" Майкрософт Корпорейшън " (Microsoft Corporation) е американска компания, специализираща се в създаването на софтуерни артикули за лични компютри. Седалището е в Редмонд, щата Вашингтон. Компанията е учредена през 1975 година в Албърк, щата Ню Мексико, от програмистите Бил Гейтс и Пол Алън.
През 1983 година Microsoft публично оповестява за стартирането на пазара на техния артикул - Windows. Windows 1.0 е графичен интерфейс (GUI) за операционна система (MS-DOS), която в началото е пусната на пазара от IBM и е била употребена в лични компютри от 1981 година Но по-късно от IBM вземат решение, че продуктът не е успееш и го продават, точно на Microsoft. И точно Windows трансформира “Майкрософт” в мощна световна корпорация, която е към този момент има на пазара доста версии на Windows - показателна за корпорацията е 1998 година, когато продажбите на компанията са в размер на 14,5 милиарда $, от които 4,5 милиарда $ са чиста облага.
Първата самостоятелна версия на Microsoft Windows, версия 1.0, пусната на 20 ноември 1985 година, постигнала дребна известност. Щяла е да бъде наречена " Интерфейс управител ", само че Роулънд Хансън, началникът на маркетинга в Microsoft убедил компанията, че името " Windows " ще допадне повече на клиентите.
Windows 1.0 не бил изцяло операционна система, а по-скоро " операционна среда ", уголемение на MS-DOS, и споделяла грешките и проблемите на MS-DOS. Първата версия на Microsoft Windows включвала елементарна графична стратегия за изобразяване, наречена Windows Paint, стратегия за писане Windows Write, календар с опция за регистриране на ангажименти в него, персонален информативен управител - " cardfile ", бележник Microsoft Notepad, часовник, надзорен панел, компютърен терминал, клипборд - " Clipboard " и RAM драйвер, а също и MS-DOS Executive и игра " Reversi ".
През 1999 година компанията става най-скъпата компания в света с пазарна капитализация от 620,58 милиарда щатски $. През август 2012 година Епъл усъвършенства този връх като реализира пазарна капитализация от 623 милиарда щатски $.
Източник: Уикипедия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР