На 26 и 27 април 2022 година Професионална гимназия по

...
На 26 и 27 април 2022 година Професионална гимназия по
Коментари Харесай

Национална програма Иновации в действие - СТЕМ урок в ПГТ Проф. д-р Асен Златаров – Варна

На 26 и 27 април 2022 година Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " – Варна беше хазаин на заключителния стадий от дейностите и събитията, свързани с работата по план на национална стратегия " Иновации в деяние “, целяща разпространение и мултиплициране на положителните нововъведения сред учебните заведения в България. Гости на гимназията бяха възпитаници и учители от ОУ " Св. Патриарх Евтимий " град Варна, ПГ по лека индустрия и туризъм град Казанлък и ОУ " Генерал Скобелев " село Скобелево, област Стара Загора.

Програмата стартира с посрещане на гостите и показване на ПГТ " Проф. доктор Асен Златаров " – Варна. Ученици от 11 Е клас и техните учители организираха СТЕМ урок на тематика „ Черноморски кулинарен туризъм “.

Урокът съдържаше информация по история, география, етнография, биология, обвързвана с района на град Варна и Черно море, която беше съчетана със познания по стопанска система, туризъм и кулинария. Чрез новаторски способи и потребление на съвременни цифрови технологии просветителното наличие беше сложено на особено основана интернет карта и мобилно приложение, които можеха да се прегледат в действително време. Урокът беше сбъднат в духа на компетентностния метод в образованието, с използване на интерактивни способи.

В неофициална конюнктура и директни диалози представителите на четирите учебни заведения споделиха опита и усещанията си от работата по плана „ Черноморски кулинарен туризъм “. В ресторант „ Стария Чинар “ господин Атанас Янчев организира проява и изнесе лекция на тематика „ Черноморски улов “.

През втория ден от подвижността участниците гостуваха на ОУ " Св. Патриарх Евтимий " град Варна. Бяха посетени и обекти за осъществяване на новаторски демонстрации в действителна работна среда. В „ Лютата плантация “, село Страшимирово участниците се срещнаха с развъждането на люти чушки и производството на 100% натурални артикули от тях. Чрез проява те се допряха до един друг свят и изпробваха вкусовите си рецептори. В „ Исторически парк “, село Неофит Рилски се организира просветителна обиколка на тематика „ Бит, просвета, история, обичаи и кухня в другите исторически столетия “. Участниците бяха прелестно сюрпризирани с тракийски обред.

Национална стратегия „ Иновации в деяние “ дава опция за запознанства, шерване на скъп опит и положителни новаторски практики.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР