На 26 август, при проведена специализирана операция на територията на

...
На 26 август, при проведена специализирана операция на територията на
Коментари Харесай

Ударна спецакция във Видинско! Ченгета изпотиха с проверки цялата област

На 26 август, при извършена профилирана интервенция на територията на област Видин, чиновниците на реда задържали двама водачи, използвали алкохол, открили немаркирани дърва в частни дворове, иззели нередовна акцизна стока и установили случай на нелегално присъединение към електропреносната мрежа. В инспекциите са взели участие служители на реда от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, трите районни ръководства – Видин, Белоградчик и Кула, и Зонално жандармерийско ръководство – Монтана.
Около 11.50 часа в Белоградчик униформени спрели за инспекция лек автомобил „ Мазда “ с видинска регистрация, ръководен от 41-годишен гражданин на градчето. При тестване с дрегер тестът на лидера отчела съществуване на алкохол 2.73 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба. Към 12 часа в Цар Петрово служители на реда ревизирали лек автомобил „ БМВ “ с видинска регистрация, каран от 50-годишен гражданин на селото. При тестване с дрегер тестът на водача отчела съществуване на алкохол 2.14 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба. Двамата водачи били арестувани за период до 24 часа, а по случаите – в РУ- Белоградчик и РУ-Кула, са формирани бързи производства.
Общо 13 кубика дъб и цер без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им генезис разкрили полицейски и горски чиновници при взаимни инспекции в частни дворове в Дреновец, Бело поле, Арчар и Видин. На стопаните съставили актове по Закона за горите. По случаите са формирани пет предварителни инспекции по чл.235 от Наказателния кодекс.
880 къса цигари и 300 грама нарязан тютюн без бандерол иззели униформените при инспекции в Белоградчик, Горни Лом, Макреш и Видин, на четирима души съставили актове по Закона за акцизите и данъчните хранилища. По случаите са заведени четири преписки.
На частен адрес в с. Бело поле чиновник на електропреносното сдружение установил нелегално присъединение към ел. преносната мрежа и основани условия за ненапълно отчитане на потребената електрическа сила. Оперативна група направила оглед на местопроизшествието. По случая в РУ-Белоградчик е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР