На 26 април ще бъдат изплатени Великденските бонуси.С тези пари

...
На 26 април ще бъдат изплатени Великденските бонуси.С тези пари
Коментари Харесай

Броят дните до Великденския бонус към пенсиите

На 26 април ще бъдат изплатени Великденските бонуси.

С тези пари пенсионерите ще посрещнат празниците. 

Подбирайте добре обектите, от които купувате, прикани ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите

От позиция на пазара няма никакво съображение българинът да се тормози за цените на питателните артикули в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден.

Това сподели пред " Фокус “ ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

" Наблюдава се много устойчива стабилизация. В момента даже имаме една очертаваща се наклонност – повече от четири седмици в посока надолу. Ако потребителите погледнат през пазара на дребно, имаме равносилни нива на тези от предходната година, даже и малко по-ниски. Ако създадем добре избора си за потребителска кошница, Великден ще ни коства малко по-евтино, в сравнение с през 2023 година – 2,3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година “, пресметна той и бе безапелационен: " Няма никакви условия за пазарна суматоха “.

На въпрос защо би стигнала великденска добавка от 75 лева, която депутатите гласоподаваха за най-бедните пенсионери,

Иванов изясни: " Ще бъде в помощ на хората с доста ниски приходи. С тези пари умерено ще могат да посрещнат празника. Естествено, това, че пазарът е постоянен и конкурентният конфликт е доста мощен, там където приходите са доста ниски, думата " скъпо “ постоянно седи в центъра на вниманието. Съжалявам, че е по този начин, само че пазарът допуска да има разнообразни пластове “.

Според него това, че двата празника /бел.ред. – Великден и Гергьовден/ са директно един след различен, ще спести пари на българина.

Председателят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите прикани потребителите да се осведомят добре, да не закупуват непременно и да избират по-дълго продуктите в потребителската си кошница.

" Най-важно е да сортират добре обекта, от който купуват, да му се доверяват и да създадат своята осведомена преценка. Да видят разликата, цените на едро, да сравнят няколко обекта. Най-вече да не купуват от обекти, които не са санитарно пригодни, тъй като рискуват личното си здраве, а и по този метод подкрепят недобри практики. Призивът ми е всеки българин да закупи български артикули за трапезата си на Великден. Това е и най-бързият да влагаме в личната си стопанска система и да подкрепи производителите “, приключи Владимир Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР