На 25 януари 2020 г. в Мадрид, Испания, ще се

...
На 25 януари 2020 г. в Мадрид, Испания, ще се
Коментари Харесай

България кани младежи от Испания да учат в български университети

На 25 януари 2020 година в Мадрид, Испания, ще се организира осведомителна акция за банкет в българските висши образователни заведение на български зрелостници от българските неделни учебни заведения. Събитието ще се организира от 10 до 16 часа в Посолството на България в Мадрид на адрес: Embajada de Bulgaria, Travesía de Santa María Magdalena 15, 28016 Madrid.

Кампанията се организира от Асоциацията на българските учебни заведения зад граница взаимно с Министерството на образованието. Има два метода за кандидатстване в български университети от чужбина:

Първият е за български жители, които могат да аплайват по 103 Постановление на Министерски съвет посредством относително елементарен изпит в МОН (примерни проби на уеб страницата на МОН).

Медицинският университет в Плевен с изнесени изпити в Северна България

Вторият метод е посредством изпит за установяване на равнището на притежаване на български език по европейската езикова рамка. Този изпит се държи, в случай че претендентът за образование в български университет е чужденец или в случай че за балообразуването е нужна оценка по български език, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР