На 25 ноември православната църква почита паметта на Свети Климент

...
На 25 ноември православната църква почита паметта на Свети Климент
Коментари Харесай

Храм Свети Климент Охридски“ в Пловдив отбеляза 10-годишнина от откриването си

На 25 ноември православната черква уважава паметта на Свети Климент Охридски. По този мотив в едноименния храм бе отслужена архиерейска света литургия. Специален посетител на събитието бе кметът на регион " Западен “ Димитър Колев.

Литургията бе възглавена от Знеполския епиксоп Арсений. За църквата това е двоен празник, защото с изключение на, че се отбелязва паметта на Свети Климент, през днешния ден се навършват тъкмо 10 години от освещаването й. Още в ранни зори храм " Свети Климент Охридски “ бе изпълнен с богомолци, пристигнали да се помолят на светеца за здраве и берекет. Специално за празника в църквата беше изложена и парченце от мощите на настойника, донесена през 2008-ма година от владиката на Охрид Тимотей.

Храм " Свети Климент Охридски " бе публично осветлен и открит на 25 ноември 2008-а година. Той е построен за две години, като подготовката за това стартира 15 години по-рано с благословението на починалия Пловдивски митрополит Арсений. В основите на църквата в парка " Ружа “ е зазидано обръщение към бъдещите генерации, в което е вписано благопожелание: " За здравето на българския православен народ ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР