На 25 ноември почитателите на класиката и визуалните изкуства ще

...
На 25 ноември почитателите на класиката и визуалните изкуства ще
Коментари Харесай

Пианист и цигулар представят Паганини и Шопен в "Между два свята"

На 25 ноември феновете на класиката и образните изкуства ще се насладят на невероятния концерт-спектакъла " Между два свята ", който ще сплоти Паганини с Шопен. В музикален " двубой " на сцената на pала 1 на НДК ще влязат виртуозният цигулар Марио Хосен и швейцарският пианист Адриан Йотикер, които ще опълчват облиците на двамата титани.

Концепцията на образното наличие е дело на Полина Герасимова – създател на поредност аудио-визуални пърформанси и мултимедийно изображение на концерти. На сцената ще бъдат конфигурирани огромни екрани, които ще играят с фигурите на виртуозите и оркестъра, до момента в който преобразяват динамичността на творбите във въздействащи картини.

Музикантите от оркестъра " Камерата Орфика Нов български университет " ще добавят достоверното звучене на творбите на огромните композитори. Диригент ще бъде Кристиан Шулц, шеф на Виенския симфоничен оркестър.

Билетите за концерта, подсилен от Столичната община, Нов български университет и Уникредит Булбанк, към този момент са в продажба в мрежата на Eventim.bg и на касите в НДК.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР