На 25 май в Античния театър в Пловдив, публика и

...
На 25 май в Античния театър в Пловдив, публика и
Коментари Харесай

Световноизвестният Маестро Камджалов ще ни покаже вълшебството на сцената за пореден път на 24 май

На 25 май в Античния спектакъл в Пловдив, аудитория и Музикална лаборатория за Човека влизат дружно в кръга на песента. Интерактивният театър, част от програмата на „ Пловдив - Европейска столица на културата”, се управлява от интернационално приетия диригент Йордан Камджалов. Античният спектакъл ще събере за първи път и трите форми на Музикална лаборатория за Човека: отбор, хор и България ПЕЕ, като деен участник е цялата публика на Античен спектакъл.

За спектакъла Маестро Камджалов споделя: „ Вярвам, че бъдещето на музиката, а и на живота, е в цялостната независимост, в цялостното другарство и в цялостното прекарване. На този път, на тази цел и на тази концепция, е отдадено актуалното звуково-пространствено прекарване.”

Вечерта на 25 май ще съпреживеем част от „ Етюди на бъдещето “, осъществяването с което Genesis Chamber Orchestra, Музикална лаборатория за Човека за първи път в Златната зала на Музикферайн, Виена показаха напълно българска стратегия. Спекатакълът е част от плана „ Заедно в кръга на Паневритмията “ и е венец на целогодишните прояви за разпространение на паневритмията като неповторима българска процедура, основана от Петър Дънов, мъдрец и композитор.

Йордан Камджалов, взаимно с учебни заведения, университети и фестивали организира от години неповторимото събитие „ България ПЕЕ “, събуждайки груповите креативен сили. Защото България е пяла през вековете, България пее и България ще продължава да пее. Спектакълът “ В кръга на песента” се организира на 25 май, събота, на Античен спектакъл в Пловдив от 20 часа с вход свободен и е част от програмата на „ Европейска столица на културата Пловдив 2019”.

„ ТАМ, ГДЕТО ЗНАНИЕТО ЖИВЕЙ " в навечерието на празника на българската култура и просвета за академизма, повелите на патриарсите и модерните провокации през вълшебството на театралната изява СРЕЩА РАЗГОВОР С ДИРИГЕНТА ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ НА 23.05. 2019 от 18.00 часа в Театър НАТФИЗ ул. Раковски 108А.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР