На 25 май Стопанският факултет на СУ Св. Климент Охридски“

...
На 25 май Стопанският факултет на СУ Св. Климент Охридски“
Коментари Харесай

Стопанският факултет и Енери Сървисиз подписаха споразумение за сътрудничество

На 25 май Стопанският факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ и Енери Сървисиз подписаха съглашение за съдействие.

Приоритетите на работа в границите на съглашението сред Факултета и Енери Сървисиз са:
Инвестиции в качественото обучение в региона на ВЕИ посредством даване на образователни проблеми, образуване на образователни визити и профилирани лекции, подкрепяне на магистърски и докторантски разработки;Стимулиране на интереса на младежите, с фокус върху девойките, към енергетиката и възобновимите енергийни източници посредством даване на стипендии, стажове и други;Подобряване изискванията на образование посредством вложения в енергийно ефикасни решения и облагородяване на градската среда.
„ С подписването на днешното съглашение за съдействие, Стопанският факултет препотвърждава лидерската си роля за реализирането на партньорства сред бизнеса и университетските среди по отношение на устойчивото развиване и енергетиката. Проектите и самодейностите, които приготвяме дружно с Енери Сървисиз, са ориентирани към на практика проблеми и стажове за нашите магистри, научни проучвания за екологичните и обществени резултати от реализацията на енергийни планове, както и за възстановяване на енергийните характерности на нашия кампус, в унисон с неотдавна признатите документи на Софийския университет – Стратегия за стабилно развиване и Климатичен проект “, съобщи деканът на Стопанския факултет доцент доктор Атанас Георгиев.
 imgonline-com-ua-CompressToSize-s6Teph35pM
Енери Сървисиз създава, оперира, построява и експлоатира възобновими електроцентрали. Компанията има портфолио от 156 MW в Чешката република, Словакия и България. Енери има вяра, че интегрираният метод може да достави и обезпечи безвредно, надеждно и стабилно доставяне със зелена електрическа енергия на клиентите.

„ Изграждането на стабилно бъдеще изисква целенасочени партньорства и вложение в младото потомство. Ние сме разчувствани да работим с университета и да оказваме помощ за развиването на млади експерти. Заедно се надяваме да ги снабдим със знанията и уменията, нужни за битка с изменението на климата, възстановяване на биоразнообразието и кръговрата на естествените запаси, давайки им опция да построяват устойчиви общности “, показа Красимира Петкова, ESG управител.

Енери Сървисиз са сътрудници на и на Стопанския факултет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР