На 25 и 26 март кметът на Тетевен - д-р

...
На 25 и 26 март кметът на Тетевен - д-р
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен представи Годишен отчет в селата Градежница и Глогово

На 25 и 26 март кметът на Тетевен - доктор Мадлена Бояджиева посети селата Градежница и Глогово, с цел да показа Годишния доклад за осъществяването на програмата за ръководство на общината за 2018г. На срещите участваха още – зам.-кметове Борис Врабевски, Свилен Русинов, кметовете на селата, общински съветници и поданици.
Както в Градежница, по този начин и в Глогово, събранията започнаха с доклади на кметовете на двете села. Те обясниха какво е осъществено през 2018 година и какво следва да се извърши през тази година.
Д-р Бояджиева показа цялостния Годишен доклад за 2018 година и сподели, че общината е в непрекъсната връзка със селата , за което способства и новият зам.-кмет Свилен Русинов. Тя добави още, че е значимо да се чуят проблемите от самите поданици, с цел да се подхващат съответни и навременни дейности за отстраняването им.

Д-р Бояджиева сподели, че доста неща са направени през миналата година :
,,Въпреки компликациите има действително реализирани резултати – с изключение на осъществените поправки на учебни заведения, улична инфраструктура, плановете, които текат сега и други, насъбраните отговорности към 5 млн. лева към този момент са изчистени “. Тя добави, че към момента има проблеми, които би трябвало да се вземат решение.
Кметът на Общината показа в детайли доклад за изразходените средства по капиталовата стратегия за 2018 година , като за с. Градежница са били в размер на над 130 хиляди лева Извършен е главен ремонт на улиците,,Цар Самуил “ и,,Васил Левски “, на покрива на локалното учебно заведение и са построени вътрешни санитарни възли в него и други

През 2018 година вложенията в с. Глогово са били над 80 хиляди лева – осъществен е главен ремонт на ул.,,Иван Вазов “, на част от ул.,,Христо Кърпачев “и други
Бе маркиран и фактът, че за първа година се отделят толкоз доста средства за селата. По капиталовата стратегия за 2019 година на с. Градежница са отпуснати 75 500 лева , като бюджетът на кметството е в размер на над 80 хиляди лева Средствата са планувани за главен ремонт на част от ул.,,Люляк “ и ул.,,Асен Стипцов “, реорганизация на футболен терен и други

За с. Глогово за 2019 година са планувани над 284 хиляди лева ., като бюджетът на кметството е на стойност близо 70 хиляди лева Ще бъде построен напорен контейнер за питейна вода /100 куб. м./ със средства, отпуснати от страната, ще бъде осъществен главен ремонт на физкултурния салон на главното учебно заведение, с отпуснати средства от МОН и асфалтиране на спортната площадка. Ще се извърши главен ремонт и на ул.,,Георги Бенковски “ и на част от ул.,,Водна “. Ще бъде построена и съвременна детска площадка пред кметството.
Д-р Бояджиева посочи, че средствата, които са нужни за премахване на вредите от наводнението през 2018 година, са над 6 млн. лева за цялата община, като за селата Градежница и Глогово са над 4 млн. лева, защото те бяха най-засегнатите обитаеми места. Тя добави, че общинското управление е подало планове и искане за финансиране за тези действия в Междуведомствената комисия.
В края на двете събрания се получиха ползотворни полемики с присъстващите, които споделиха с кмета на Общината – какво ги тревожи, какво желаят да се промени и къде са главните проблеми на съответните обитаеми места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР