На 24-ти октомври автоматичната междупланетна станция на НАСА “Джуно успешно

...
На 24-ти октомври автоматичната междупланетна станция на НАСА “Джуно успешно
Коментари Харесай

Джуно извърши корекция на полета, готви се за голямото сближаване с Юпитер през декември!

На 24-ти октомври автоматизираната междупланетна станция на НАСА “Джуно ” сполучливо излезе от така наречен “защитен режим ” на работа и извърши промяна на полета като подготовка за идващото огромно доближаване с планетата Юпитер.

Екипът продължава да учи повода за какво на 18 октомври станцията е влезнала в предпазен режим на работа, както и да ревизира работата на двата клапана на главния мотор.

“Джуно излезе от предпазения режим на работа както се очакваше, в чудесно здраве е и дава отговор на всички наши команди ”, заяви Рик Найбекън, управител на плана от Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА. “Очакваме, че ще включим научните принадлежности при започване на ноември, с цел да се подготвим за доближаването през декември ”.

Като подготовка за това доближаване “Джуно ” извърши маневра този вторник, при която дребните ракетни мотори бяха включени за 31 минути. Маневрата промени скоростта на станцията с 2.6 m/sec и бяха изразходени 3.6 кг гориво. “Джуно ” ще извърши своето следващо научно облитане на 11 декември. Всички принадлежности ще бъдат включени, включително и камерата JunoCam.

Напомням на читателите, че “Джуно ” бе изстреляна на 5 август 2011 година и дойде в орбита към Юпитер тази година, на 4-ти юли.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР