На 24 май, неделя, Държавен куклен театър ( ДКТ) -

...
На 24 май, неделя, Държавен куклен театър ( ДКТ) -
Коментари Харесай

С Банда бацили на 24 май отваря лятната сцена на Кукления театър в Стара Загора

На 24 май, неделя, Държавен куклен спектакъл ( ДКТ) - Стара Загора, още веднъж отваря порти за среща с аудитория, а спектаклите ще бъдат представяни на лятната сцена на театъра. До края на юли представления ще има всяка сряда от 18 часа и всяка събота и неделя от 10:30 часа. 
Начало на срещите с публиката след дългата пауза поради изключителното състояние в неделя ще даде спектакълът " Банда бацили ". Негови създатели са Мария Донева и Янчо Иванов. Режисьор е Янчо Иванов, сценографията е дело на Живко Кънев, музиката - на Пламен Петков. Участват Биляна Райнова и Янчо Иванов. Началото на представлението е в 10:30 часа.
Билетната каса на театъра  ще работи с променено работно време. От понеделник до петък от 10 до 13 часа и от 15 до 18 часа. В събота и неделя мобилната каса на лятната сцена ще работи от 9:30 до 11:30 часа. 
С цел запазване на живота и здравето на феновете и на работещите в ДКТ - Стара Загора, в изискванията на пандемия от COVID-19, според напътствията и рекомендациите на  Световната здравна организация  (СЗО) и Европейския център за предварителна защита и надзор на болестите, би трябвало да се съблюдават въведените противоепидемични ограничения със заповеди на здравния министър на Република България и наставления на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) - Стара Загора, достъпът до лятната сцена ще се реализира при следните правила. На входа и се инсталира дозатор за дезинфектант, който се наложително се употребява от посетителите на касата и феновете на представлениет о.Настаняването на феновете започва  в 10:10 и в 17:40 часа. Всяко дете би трябвало да е с компаньон. Посетителите, закупили билети, ще бъдат придружавани до  зрителското си място от чиновник на театъра по указаните с маркировка направления. За задачата се обособява и маркира с табела „ ВХОД “ към лятната сцена и се обособяват с  ограничаващи ленти и указателни стрелки маршрутите за достъп до зрителските места. Ограничава се достъпът до игралните уреди, които се намират на територията на лятната сцена ДКТ за времето на подготовка и реализация на представлението. Обособява се с ограничаващи ленти и се маркира с табела „ ИЗХОД “ кулоар за овакантяване на лятната сцена. Напускането ще се реализира поетапно и контролирано от чиновници на театъра при съблюдаване на ограниченията за обществено разграничаване. Програмата да края на юли и повече информация може да се намерят на уеб страницата и на фейсбук страницата на ДКТ - Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР