На 24 май - деня, в който празнуват и учените,

...
На 24 май - деня, в който празнуват и учените,
Коментари Харесай

В „Неразказано в историята“: Как български изобретател създава генератор на браунов газ


На 24 май - деня, в който честват и учените, bTV ще опише на феновете за един българин с необикновено откритие. То дава опция да се добива сила от чешмяна вода.

За Илия Вълков, прочут и като Юл Браун, споделя новата серия от поредицата „ Неразказано в историята ", която можете да видите тази вечер по bTV.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Във кино лентата ще забележим един популярен български откривател. Казва се Илия Вълков, Юл Браун му е британското име. Той почнал работа в България, основал технологията и след което се е преселил в първо в Турция и най-после в Австралия. В Австралия прави съвременна лаборатория и доста проучвания “, описа проф. Цвети Цветков от Института по водородни технологии.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Интерес демонстрират водещи компании от Япония, Америка и Южна Корея. В Южна Корея има построени няколко компании, които работят по водородни технологии. Това е 1 технология, която е с огромно приложение в промишлеността в доста сфери, като се стартира от металургията и всички процеси с високи температури “, разкри Цветков.

Гледайте кино лентата „ Гражданин на света: Юл Браун “ след централната емисия на bTV Новините.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР