На 24 март ще бъде обсъден съвместен отговор на войната

...
На 24 март ще бъде обсъден съвместен отговор на войната
Коментари Харесай

Байдън идва в Европа за извънредна среща на НАТО

На 24 март ще бъде разискван взаимен отговор на войната в Украйна

Президентът на САЩДжо Байдън ще взе участие в изключителната среща на НАТО на 24 март в Брюксел, с цел да удостовери още веднъж “железния ангажимент” на Съединени американски щати към съдружниците им от Алианса на фона на съветското настъпление в Украйна, съобщи Франс прес, цитирайки говорителката на Белия дом Джен Саки.

Байдън ще взе участие и в среща на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз, на която ще бъдат разисквани напъните Русия да икономическа цена за войната в Украйна Русия, доставката на филантропична помощ на засегнатите от насилието и отговорът на други провокации, посочи говорителката, представена от Българска телеграфна агенция.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който свика изключителната среща, задачата е и да се удостовери “твърдата поддръжка за Украйна” и да се разиска “подсилването на възпирането и защитата на НАТО " в новите действителности за сигурността. “В този сериозен интервал Северна Америка и Европа би трябвало да продължат да дават взаимен отпор в границите на НАТО”, се споделя в негово изказване.

Руската атака в Украйна се ускори през днешния ден със серия от удари по Киев макар подновяването на договарянията, които целят реализиране на съглашение за преустановяване на огъня и значимата отстъпка, направена от украинския президент Володимир Зеленски, който съобщи, че е подготвен да се откаже от присъединение към НАТО, отбелязва Франс прес.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР