На 24 февруари руският президент Владимир Путин направи обръщение и

...
На 24 февруари руският президент Владимир Путин направи обръщение и
Коментари Харесай

Кои държави затвориха въздушното си пространство

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин направи послание и разгласи началото на военна интервенция в Украйна. Украйна реши да затвори въздушното си пространство. Това към този момент разгласи Молдова. За отчасти затваряне на въздушното пространство заяви и Беларус.

11 летища в Южна Русия преустановяват работа до 2 март, заяви Руската федерална организация " Росавиация ". Първоначално летището в Ставропол беше в листата на Федералната организация. По конкретизирана информация на ведомството обаче, той не влиза там. Към спрените летища се прибавя и Липецк. Полетите над южната част на страната също са прекратени.

Полша и Чехия взеха решение да затворят въздушното си пространство за съветските самолетни компании в отговор на съветската интервенция в Украйна. По-късно, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Финландия започнаха такава стъпка.

Затваряне на небето за самолети от Русия също беше оповестено от Ирландия, Австрия, Дания, Исландия, Белгия, Италия, Швеция и Германия. Англия забрани полетите на " Аерофлот ", както и на съветски частни самолети.

В отговор Русия наложи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР