На 24 февруари руският президент Владимир обяви началото на военна

...
На 24 февруари руският президент Владимир обяви началото на военна
Коментари Харесай

АДЪТ НА ПУТИН: Какви страшни оръжия се крият зад заплахата на руския президент - последствия, каквито не сте виждали

На 24 февруари съветският президент Владимир разгласи началото на военна интервенция в Украйна. Руският държавен глава означи, че даже след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики страната е съумяла да усили своя капацитет и че има предимство в редица нови типове оръжия. Той отиде още по-надалеч и предизвести Запада, че в случай че се намесят, ще има " последици, каквито не сте виждали ".

През последните години съветската войска минала качествена рационализация, станала по-мобилна и готова, отбелязва Путин. “Лента.ру “ споделя какви типове има поради съветският президент.

" Калибър "

Крилатите ракети с огромен обхват на деяние от семейство „ Калибър “ са показани за първи път на необятната аудитория на Международния авиационно-космически салон (МАКС) през 1993 година Високоточните свръхзвукови ракети се употребяват против надводни и наземни цели от кораби и подводници. Максималният им обсег е няколкостотин километра, написа " Актуално ". Особеност на " Калибър " е способността за маневриране на ниска височина, което разрешава да се избегне откриването им от средства за противовъздушна защита (ПВО) на съперника. Тези ракети се показали добре по време на сирийската акция против терористичната организация " Ислямска страна ".

" Искандер "

Ракетите от фамилията на оперативно-тактическите комплекси „ Искандер “ са предопределени за заличаване на средства за Противовъздушна отбрана, радари, летища, командни пунктове на съперника.

Максималният им обхват на деяние е 499 километра. Те са показани на необятната аудитория на МАКС през 1999 година. Налични са няколко модификации – да вземем за пример „ Искандер-М “ се движи по квазибалистична траектория на огромна височина, до момента в който крилатата ракета от комплекса „ Искандер-К “ е способна да маневрира на дребна височина. Както и „ Калибър “, ракетите „ Искандер “ се показали добре в Сирия.

" Кинжал "

Хиперзвуковият ракетен комплекс „ Кинжал “ включва едноименната хиперзвукова балистична ракета и самолет-носител МиГ-31К или Ту-22М3М. Максималният обхват на действието на комплекса в първия случай е 2000 километра, а във втория – 3000 км. „ Кинжал “ е основан на основата на „ Искандер “. Предназначен е за поразяване на кораби, на първо място самолетоносачи. Ракетният комплекс стана прочут на необятната аудитория от изказване на Владимир пред Федералното заседание през 2018 година

„ Уникалните механически характерности на високоскоростния самолет-носител разрешават да се достави ракетата до точката на освобождение за броени минути, освен това ракетата, летяща с хиперзвукова скорост, превишаваща 10 пъти скоростта на звука, реализира и маневриране във всички сектори от траекторията на полета. Това ѝ разрешава също обезпечено да преодолява всички съществуващи и, считам, перспективни системи за противовъздушна и противоракетна защита, доставяйки нуклеарни и стандартни бойни глави до цели на разстояние до две хиляди километра “, съобщи Путин.

" Авангард "

Стратегическата ракетна система " Авангард ", която включва междуконтиненталната балистична ракета (МБР) УР-100Н УТТХ с хиперзвуков маневрен блок, който " се отличава със способността да лети в плътни пластове на атмосферата при междуконтинентален обсег, при хиперзвукова скорост, надвишаваща цифрата на Мах с повече от 20 пъти.

По думите на съветския президент " той върви към задачата като астероид, като огнено кълбо, температурата на повърхността му е 1600-2000 градуса по Целзий ", а " крилатият блок освен това се ръководи надеждно ". До края на 2022 година Ракетните войски със стратегическо предопределение (РВСН) на Русия би трябвало да получат втори полк „ Авангард “. Първият полк, въоръжен с този ракетен комплекс, е признат на въоръжение в Домбаровската ракетна дивизия в Оренургска област през 2019 година

" Циркон "

Хиперзвуковата противокорабна крилата ракета „ Циркон “, изстрелвана от кораби и подводници, е предопределена за заличаване на противников сили в морето, по-конкретно самолетоносачи. Максималният обхват на оръжието е към 500 километра. Хиперзвуковата скорост – осем Мах, която развива ракетата, прави на практика невероятно нейното заличаване от известните на Русия евентуални противникови средства за противоракетна защита.

" Ярс "

Стратегическият ракетен комплекс PC-24 „ Ярс “ с твърдогоривна междуконтиненталната балистична ракета и шахтово базиране с разделяща се бойна глава се явява една от главните стратегически ракети на Русия.

Представлява дълбока трансформация на комплекса „ Топол-М “, изпитан за първи път през 2007 година При оптимален обсег от 12 хиляди километра ракетата може да достави до четири самонасочващи се нуклеарни бойни глави с мощ от 150-300 килотона (в тротилов еквивалент) всяка.

Системата С-400 " Триумф "

Зенитноракетният комплекс (ЗРК) С-400 " Триумф " е признат на въоръжение през 2007 година Предназначен за разкриване на всички съществени средства за въздушно-космическо нахлуване на разстояние до 600 километра и унищожаването им на разстояние до 400 километра. Възможностите на С-400 „ Триумф “ били оценени от Турция, Индия и Китай, които ги закупили от Русия. По-нататъшно развиване на тези системи за противовъздушна защита станал С-500 „ Прометей “, който разрешава заличаване на галактически и хиперзвукови цели. Първите комплекси С-500 „ Прометей “ през 2021 година са признати на въоръжение в 15-а войска на въздушно-космическите сили със особено предопределение, покриваща Москва.

Су-35

Изтребителят от потомство 4++ Су-35, който се явява дълбока рационализация на Су-27, е показан пред необятната аудитория на МАКС 2007 година Самолетът се отличава по-специално с заздравен корпус, потреблението на радиопоглъщащи материали и съществуването на многорежимна радиолокационна станция (РЛС) H035 " Ирбис " с фазирана антенна решетка. Максималната му скорост е 1,1 Мах, далечината на полета без спомагателни резервоари за гориво е 3000 километра, а бойният товар е до 8000 кг. Освен Русия такива самолети има и Китай.

" Адмирал Нахимов "

Атомният ракетен крайцер „ Адмирал Нахимов “ от плана 1144.2М „ Орлан “ е въведен в употреба през 1988 година От 2013 година той се намира на ремонт в „ Севмаш “. Очаква се през 2023 година корабът да бъде предаден на Въоръжените сили на Русия. По думите на генералния шеф на Обединената корабостроителна корборация Алексей Рахман крайцерът ще стане най-мощният транспортен съд на Военноморския флот на Русия. Сред оръжията, които ще получи „ Адмирал Нахимов “, са хиперзвукова ракета „ Циркон “, система за Противовъздушна отбрана „ Панцир-М “, противоподводен комплекс „ Пакет-НК “.

К-329 " Белгород "

Атомната подводница със особено предопределение К-329 „ Белгород “ от план 09852, която през 2022 година би трябвало да премине тествания, ще бъде притежател на нуклеарни торпеда „ Посейдон “. разказал за това оръжие през същата 2018 година, въпреки че първата информация за него като артикул, създаван като част от плана „ Статус-6 “, изтекла в пресата още през 2015 година Твърди се, че подводните бойни дронове " Посейдон ", снабдени с нуклеарна енергосистема, са способни да се движат на свръхголеми дълбочини с безграничен обсег, имат невисок звук и висока маневреност.

Според съветския държавен глава " средства, които могат да им противостоят, просто не съществуват в света през днешния ден ". Според известия в съветската преса „ Посейдон “ може да достави до задачата атомна бомба с мощ няколко десетки мегатона (в тротилов еквивалент).
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР