На 23 септември 2011 г. местните хора въстанаха срещу фамилията

...
На 23 септември 2011 г. местните хора въстанаха срещу фамилията
Коментари Харесай

Катуница почита загиналите при размириците преди 11 години момчета

На 23 септември 2011 година локалните хора въстанаха против семейството на Кирил Рашков
Шествие в памет на двете момчета – Ангел Петров и Павел Толев, които починаха при размириците в Катуница преди 11 години, ще се организира довечера в селото. Както всяка година то ще бъде под мотото „ Няма да забравим, няма да извиним “.

На 13 септември 2011 година в Катуница избухва дълго трупаното неодобрение против семейството на Кирил Рашков, трансформирала селото в свое феодално притежание. Искрата пламва поради една свада сред известния като Цар Киро Рашков и вуйчото на Ангел Веселин Христов. Рашков вика подкрепления от „ Столипиново “ и измежду отзовалите се е Симеон Йосифов. Когато той се доближава към къщата на Кирил Рашков с буса си, на улицата към този момент има доста хора. Сред тях е и 17-годишният Ангел Петров, който се хваща за чистачките на буса и пита хората вътре къде отиват. Тогава Йосифов потегля, момчето пада под колата и умира.

Хората нахлуват в парцелите на Рашкови и стартират да трошат и да палят, семейството е изведена и полиция е изпратена в селото. На идващия ден умира и 16-годишният Павел Толев, чието болно сърце не устоя на ужаса след гибелта на Ангел.

Симеон Йосифов беше наказан на 15 години затвор, само че умря в пандиза. Кирил Рашков прекара към 2 години в пандиза за закана за ликвидиране към Веселин Христов. Семейството му напусна Катуница, противозаконните къщи бяха съборени, а напролет на 2021 година Кирил Рашков умря.

В памет на Ангел и Павел в Катуница се издига православен параклис, който е съвсем подготвен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР