На 23 октомври ще бъде отворено за движение кръстовището на

...
На 23 октомври ще бъде отворено за движение кръстовището на
Коментари Харесай

Брутално закъснение с ремонта на бул. "Тодор Каблешков" го отлага за догодина


На 23 октомври ще бъде отворено за придвижване кръстовището на бул. “Тодор Каблешков ” и улица “Боянски водопад ” в столичния квартал “Манастирски ливади ”-изток. Това сподели зам.-кметът по строителство в Столичната община Ангел Джоргов, който ревизира по какъв начин текат строителните действия на място, съобщи БГНЕС.

“След това, за към две седмици, ще бъде затворено кръстовището на булеварда с улица “Костенски водопад ”. Ще бъдат довършени тротоари, бордюри по булеварда от ул. “Костенски водопад ” до ул. “Деян Белишки ”, малко преди кръстовището с ул. “Луи Айер ”, сподели още той.

Джоргов изясни, че поради дъждовните дни през юни и юли се е натрупало забавяне от към месец.

“Строителят също по този начин трябваше да се съобрази с няколко плана за топлопроводи и газдопроводи по линия на частни вложители, както и премахването на топлофикационен колектор, който се оказа, че не е настоящ ”, уточни още зам.-кметът и добави, че по време на строителството са се натъкнали на сградни отклонения, които не са били отразени в кадастралната карта.

“Към средата на месец ноември ние ще сме подготвени до кръстовището с ул. “Лиу Айер ”. Самото кръстовище ще го работим през идващия строителен сезон, както и рехабилитацията по северното платно, където ни следва да поставим нов износващ слой и нови тротоари. Тъй като влизаме в зимния сезон, ще оставим тези типове работа за през пролетта ”, посочи Джоргов и пресметна, че забавянето ще бъде с към 80 дни, за което няма да глобяват изпълнителя, защото то не е по тяхна виновност, само че при увеличение на закъснението, ще бъде наложена глоба.

Той увери, че работата по други обекти няма да бъде замразена и разяснява, че се надява преди зимата да приключат ремонт ните действия по „ Николай Коперник ” в сектора от хотел „ Плиска ” до “Шипченски проход “.

На въпрос на БГНЕС по какъв начин ще бъде обезпечен пешеходният достъп на жителите от „ Манастирски ливади “ към „ Гоце Делчев ”, зам.-кметът уточни, че хората ще имат връзка от три точки.

“На един сектор от към 260 метра ние имаме на три места пешеходно секване. Зад мен има повдигната пешеходна пътека, пред огромния магазин за детски играчки и две пешеходни пресичания на кръстовищата на бул. „ Тодор Каблешков ” – с „ Боянски водопад “ и с „ Костенски водопад ”, сподели той.

На различен въпрос на БГНЕС, той посочи, че така наречен “ухо ” на рейс 74, 76, 204 и тролеибусите няма да се измества след края на ремонт а. От двете си страни бул. „ Тодор Каблешков “ ще има и велоалеи.

Зам.-кметът разкри част от бъдещите планове, които се чака следващата година да се осъществят. Той сподели, че напълно скоро чака да бъдат отворени ценовите предложения за ремонт а на трасето на трамвай 5 и се надява до края на годината да сключат контракт с реализатор, а работата по трасето да стартира през март-април.

“Там срокът на строителство е две години. Трасето на трамвая е за главен ремонт , приказваме за целия сектор – от ул. „ Алабин “ до кв. „ Княжево “, като от плана е изключен секторът при Руски монумент ”, изясни Джоргов и добави, че върви проектирането и на „ Тодор Каблешков “ от „ Луи Айер “ в посока изток, по този начин и на ул. „ Филип Кутев “, защото двете улица са част от вътрешния градски кръг и построяването им е приоритет за общината в идващите години.

„ В същото време върви поръчка на инженеринг и за източната дъга сред „ Северната скоростна дъга “ и „ Ботевградско шосе “ “, уточни още той и сподели, че измежду проектите им са и „ Първа българска войска “, бул. „ Рожен “ и още няколко улици.

Джоргов разгласи, че скоро общината ще разгласи и тригодишната си стратегия за построяването на нови детски градини в София. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР