На 23 март великата българска актриса . Освен като безспорен

...
На 23 март великата българска актриса . Освен като безспорен
Коментари Харесай

Вечните думи на Татяна Лолова - спомен за великата актриса

На 23 март великата българска актриса . Освен като неоспорим създател, тя ще остане в сърцата на българската аудитория със своята неподправеност и човещина. Да си напомним безконечните й думи, които в никакъв случай няма да заглъхнат. 
" Чух, че ме обичате? И аз ви обичам. "
" Животът е бърз. Думите – къси. "

" Мечтая да имам черен тоалет и някакъв страховит текст, който да е доста драматичен! Всъщност да не е доста печален, да има и задявка. Може да има и нещо малко жизнерадостно! Да радостни, да те води към танц, към ария, да демонстрира развиването на целия човешки живот – от започването му до старостта… Не знам кой ще напише този текст и дали ще се сбъдне тази ми фантазия, само че пък е хубаво да не се сбъдват всичките ти фантазии. Нека остане и нещо несбъднато. Много бих се радвала, в случай че мога да направя нещо особено. Не знам по какъв начин ще се споделя, само че желая хората да не помнят мига… Защото съм АЗ! Жена ли съм, мъж ли съм, ли съм, актриса ли съм, човек ли съм, от Космоса ли съм… Но да изпитат наслаждение, като ме гледат и слушат. Заслужава си да направиш едно такова нещо, да зарадваш другите… Много е трудно… "
" Колкото и да ме огорчават критиците, няма да ме пречупят. Колкото и да ме хвалят, няма да им допускам. По-страшно е да те премълчават. "
" Приемам, че всички хора ми мислят положителното. Така в никакъв случай не се стеснявам от тях. "
" Не мога да си показва по какъв начин живеят артистите, само че аз не мога да си показва и огромна част от българския народ по какъв начин живее, тъй като парите са отвратителни, изключително когато ги нямаш. "
" Ако доста отдалече видя някой навъсен си крещя: “А, не. Не съм добре с очите. "

" Татяна Лолова беше един доста предстоящ човек. Канен и предстоящ. И когато няма кого да очакваш по този метод, зейва една празнота “. Това съобщи пред БГНЕС журналистът Георги Тошев във връзка на кончината на огромната актриса.
беше доста непосредствен с нея. Той беше редактор на книгата й " ДневнициДелници “.
" Таня беше от рядко великодушните хора, които познавам. Те бе и от дребното достойните създатели, които минаха по пътя си без да вършат взаимни отстъпки и то в разнообразни столетия, които са живели “, съобщи Тошев.

" За смисъла на Татяна Лолова няма какво да приказвам. Най-големият комплимент, който тя получи приживе, бяха аплодисментите на публиката и тази в действителност всенародна обич. Много малко хора в българския културен живот могат да се радват на такава всенародна обич. Любовта, която имаше Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, любовта, която имаше Таня “, сподели журналистът.
Той уточни, че до последно са имали взаимни планове с Татаня Лолова. На 27 март, в случай че не беше пандемията от ковид и локдауна, те са щели да участват на Чудомировите празници.
" Татяна Лолова беше един доста предстоящ човек. Канен и предстоящ. И когато няма кого да очакваш по този метод, зейва една празнота “, сподели Тошев.
В персонален проект за него това е доста огромна загуба.
" Таня в живота беше по-различна, в сравнение с сцената. Ако на сцената беше хала, в живота беше доста комфортен човек. Моят персонален уют доста се трансформира с нейната липса. Вярвам, че насладата, с която ни зареждаше би трябвало да продължи, тъй като това е нещото, което Татяна Лолова най-добре даваше на другите. Оптимизъм и наслада. Нека да я запомним такава “, съобщи Георги Тошев.
Поклон и овации за великата Татяна Лолова. Това написа министър председателят и лидер на листата на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в 16-ти МИР Пловдив град и в 25-ти МИР София град Бойко Борисов в профила си в обществената мрежа " Facebook “. " Още една звезда в небето...Поклон и овации за великата Татяна Лолова! Съболезнования на фамилията и околните “, уточни Борисов.
" Татяна Лолова беше дарена с гений, милосърдие, мъдрост и добрина, които не спря обилно да раздава. Това написа на страницата си в обществената мрежа " Facebook “ президентът Румен Радев.  
" Днес загубихме извънреден създател и невероятна персона.. Татяна Лолова беше дарена с гений, милосърдие, мъдрост и добрина, които не спря обилно да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна сила, която актьорите и публиката вечно ще свързват с същинската магия на огромното изкуство. С изключителна отдаденост тя откликваше на благородни дела, успяваше да погали всяко сърце с най-хубавата усмивка и дума, можеше да стопи тъгата, да вдъхне нова вяра и сили. Татяна Лолова е незаменима ера в българския спектакъл и кино, вечно ще е ярка духовна светлина в националната ни просвета и памет. Дълбок реверанс пред паметта й! “, добавя той.
" Духът на Татяна Лолова ще се продължава да живее на сцената. Това написа на страницата си във " Facebook " министърът на културата Боил Банов.
" Сърцето отхвърля да повярва в това, което даже мозъкът мъчно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата Татяна Лолова, която успяваше от време на време единствено с един жест да прогони зимата от лицата и душите ни! Надарена с обаяние, харизма, ослепителен гений и човешка близост, неизпълним юношески апетит за всичко ново и дълбока честност към същинските неща от живота - всичко това я прави неподвластна на времето. Духът й ще продължава да живее на сцената! Дълбок реверанс! ", написа той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР