На 23 март 2015 г. на американския спешен телефон 911

...
На 23 март 2015 г. на американския спешен телефон 911
Коментари Харесай

Aмерикански кошмар: Историята на Арън и Денис, на която никой не повярва

На 23 март 2015 година на американския незабавен телефон 911 е подаден сигнал.

Обажда се Арън Куин. Той изяснява, че приятелката му Денис Хъскинс е била отвлечена от незнайни през нощта.

Как се е случило всичко? Арън споделя, че двамата си легнали и по някое време през нощта той се събудил от ярка светлина. Малко по-късно обаче очите му били закрити с плувни очила. Казва още, че бил вързан и подложен имобилен.

Мъжът твърди още, че едвам на сутринта съумява да се развърже. Тогава се обажда и в полицията. Междувременно от Хъскинс няма и диря. Похитителите обаче пишат на приятеля ѝ, че желаят откуп. Но става дума за едвам 15 хиляди $, което наподобява незначително ниска цена за един човешки живот.

Куин отива в полицията. Разследващите го убеждават, че не е задържан и сядат да си приказват за случилото се през нощта. Много скоро обаче стартира да си проличава, че главното им съмнение е към него самия. Не минава доста време и те стартират да го питат какво тъкмо се е случило през нощта. Все отново – кой отвлича, обезвреждайки жертвата си с...плувни очила.

Тази историята е разказана в новия документален сериал на Netflix American Nightmare.



Бидейки съвсем сигурни, че Куин е умъртвил дамата, с която е живеел, служителите на реда стартират да му оказват сериозен напън. Карат го да мине през детектор на лъжата и му изясняват, че се е провалил на теста. Разбирайки накъде отиват нещата, той желае юрист.

Но до момента в който служителите на реда се пробват да изкопчат признание от мъжа, се случва нещо много необичайно. Отвлечената Хъскинс се появява на независимост жива и здрава. Вярно, не на мястото, от което е изчезнала, а на към 40 километра от него – в градчето, в което е израснала.

Още по-странното е, че първоначално не желае да приказва с полицията. Или най-малко не им споделя за всичко, което се е случило. Физически тя наподобява здрава и невредима. Психическите контузии са различен въпрос.

Полицията е заела сериозен запас да работи по този случай, само че наподобява като че ли напъните им са единствено в една посока. След като не съумяват да потвърдят, че Хъскинс е убита от приятеля си, те се концентрират върху друга версия – че сама е инсценирала отвличането. Говорителят на полицията в калифорнийското градче Валехо даже афишира на конференция, че това е основата версия.

Тук в историята се намесва и един холивудски сюжет. Само година по-рано по екраните е излязъл филмът Gone Girl с Розамунд Пайк и Бен Афлек (в момента също е в Netflix). В него се споделя за жена, която взема решение да отмъсти на погрешния си брачен партньор като инсценира личното си похищение. И тъй като историята, разказана от Куин и Хъскинс, наподобява невероятна, някак се прокрадва аналогията с филмовия сюжет. В началото подмятанията са по-дискретни, само че след време всички стартират намерено да съпоставят Хъскинс с Gone Girl - и са уверени във фалша ѝ.

Така казусът към този момент не ангажира вниманието и ресурсите на полицията, въпреки че и потърпевшата, и приятелят и Куин от самото начало отхвърлят да има нещо нагласено.

Нападенията против дами обаче не престават. Само няколко месеца откакто полицията безгрижно е оповестила Хъскинс за измамница (без да има директни доказателства) се случва следващият чудноват поврат. Разследващите попадат на данни за обвинен и бързо го арестуват.

По-нататъшното развиване на случая демонстрира голям брой пропуски при следствието на отвличането на Хъскинс.

Три години по-късно потърпевшата жена осъжда полицията и локалните управляващи за 2.5 млн. $ обезщетение. Днес Хъскинс и Куин са женени. Имат две деца.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР