На 23 август на територията на Руската федерация стана самолетна

...
На 23 август на територията на Руската федерация стана самолетна
Коментари Харесай

Защо се разби самолетът на Пригожин? В Русия се оформиха 4 версии

На 23 август на територията на Руската федерация стана самолетна злополука - разруши се аероплан на ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. Съобщава се за 10 убити, измежду които - самият водач на " вагнеровците " и неговата " дясна ръка " Дмитрий Уткин. Следственият комитет е образувал дело.

Според известия в медиите става дума за публикация за нарушение на разпоредбите за сигурност на придвижването и употреба на въздушния превоз. На място е отишла следствено-оперативна група.

Медията Baza, базирайки се на свои източници, отбеляза, че в навечерието на злополуката водачите не са докладвали за изключителни обстановки. Също по този начин създателите на наличието обърнаха внимание на символиката на датата, когато се разруши самолетът с водачите на съветските наемници.

„ Самолетната злополука стана тъкмо два месеца след протеста на ЧВК „ Вагнер “. Тя стартира вечерта на 23 юни, когато Пригожин упрекна съветските военни в ракетна офанзива против тиловите лагери на наемниците. След това ЧВК в действителност пое контрола над Ростов на Дон и стартира поход на справедливостта към Москва, който завърши още на идващия ден “, се споделя в обявата.

Различни съветски медии и даже политици към този момент са подготвили няколко версии за случилото се със самолета на Пригожин. Фокус ги събра всички.

Версия №1: Терористична офанзива

Телеграм каналът Mash съобщи, че повода за злополуката може да е терористична офанзива на борда.

„ Сега информацията се ревизира от специфични служби “, написа изданието.

VChK-OGPU, цитирайки неназован източник, добави, че този сюжет към този момент получава детайлности. По-специално, допуска се, че експлозиви могат да се появят в самолета под прикритието на кутия с вино.

" Появиха се доказателства, че в последния миг на борда е бил претрупан подарък под формата на кутия със скъпо вино. И в този момент се създава версия, че в тази кутия може да е имало бомба. Самият аероплан (преди да зареди бокс) беше деликатно прегледан, в това число и с кучета “, — предадоха медиите.

Версия №2: ППO

 GREY ZONE писа, че самолетът на Пригожин е бил свален от съветската Противовъздушна отбрана. Дали е станало инцидентно или преднамерено - не означиха.

„ Преди самолетът да се разбие, локалните поданици чуха два гърмежа, присъщи за противовъздушната защита, и това се удостоверява от противоположни следи в небето в едно от видеоклиповете, както и от думите на директни очевидци “, осведомят създателите на наличието.

По-късно те казаха, че самолетът Embraer Legacy 600 е липсващ от радара в 18:20 и контролерите са се пробвали да се свържат с екипажа без резултат.

„ След това авиодиспечерите осведомиха Министерството на защитата на Руската федерация и частта за Противовъздушна отбрана за случая “, се споделя в обявата.

Също по този начин медиите подлагаха на критика версията с терористична офанзива, защото структурата на самолета не била унищожена във въздуха.

VChK-OGPU, базирайки се на свидетел, също съобщи, че преди самолетът да се разбие са се чули детонации.

" Два пъти пукотевица. Когато чух първата детонация, просто подвигнах глава и погледнах, летяха искри. Първият " изпускател " - стартира да пуши. Вторият път, когато към този момент имаше детонация, явно моторът към този момент се беше взривил, хвърчаха винтове, варели. И щом побягнах, той падна ", описа неизвестен очевидец.

Руската журналистка Ксения Собчак предположи, че в последна сметка самолетната злополука ще се изясни с неточност на Противовъздушна отбрана.

Тя също така отбеляза, че това събитие е " сигнал към елитите ".

„ Към всички, които са имали някакви крамолни мисли – както за хода на операцията (тоест войната в Украйна – бел.ред.), по този начин и като цяло изобщо “, написа Собчак.

Самолетът с Евгений Пригожин на борда беше свален от съветските сили за Противовъздушна отбрана, защото съветският президент Владимир Путин искаше да му отмъсти. Това оповестява английският вестник Financial Times, базирайки се на неназован западен чиновник. Според източника на публицистите самолетът е бил свален от съветски зенитно-ракетен комплекс.

„ Путин не взема пленници “, сподели служителят.

Изданието отбелязва, че предишния месец шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, говорейки на конгрес по сигурността в Аспен, сподели, че Пригожин най-вероятно няма да успее да избегне възмездието от съветския президент.

„ Путин е най-големият деятел на отмъщението, тъй че бих се изненадал, в случай че Пригожин успее да избегне по-нататъшно възмездие “, сподели той тогава.

Трябва да се означи, че един от съветските военни репортери " Военный осведомитель "  също съобщи, че на някои от останките на разрушилия се аероплан на Евгений Пригожин могат да се видят дупки, наподобяващи следи от удари в детайли на зенитна ракета.

„ Въпреки това, към момента е мъчно да се създадат цялостни изводи от тези фрагменти – с известна възможност това може да са дупки, появили се от удар в земята “, се споделя в отчета.

Версия №3: Министерство на защитата на Руската федерация

Депутатът от Държавната дума на Русия Иля Пономарев заяви, че президентът Владимир Путин може би е провел убийството на Евгений Пригожин посредством ФСБ - като взриви аероплан или токсини врага си.

Политикът допусна, че съветската противовъздушна защита е свалила самолета с управлението на ЧВК Вагнер по заповед на министъра на защитата Сергей Шойгу.

" Самолетът беше свален от С-300. Екипажите на Противовъздушна отбрана са разполагаем на Шойгу. Мисля, че можем умерено да приказваме за отговорността за юнския налет и за задълбочаването на спора в обкръжението на Путин ", акцентира Пономарев.

Версия №4: Украйна

Пресслужбата на " Руското придвижване в поддръжка на И. И. Стрелков "  разпространи публикация, в която украинските управляващи се упрекват за самолетната злополука.

Твърди се, че украинските спецслужби са имали опция, както и претекст, защото Пригожин е бил медиен началник на съветските наемници. Освен това създателят на обявата счита за алегорично, че бедствието е станало в навечерието на Деня на независимостта на Украйна. Твърди се, че Киев „ насочва стрелите си към Кремъл “, с цел да дестабилизира обстановката в Руската федерация.

Припомняме, че на 23 август в Тверска област на Руската федерация се разруши самолетът на Евгений Пригожин, на борда на който имаше 10 души. Всички членове на екипажа и пасажерите са починали.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР