На 23.06.2018 г., от 10:00 ч., за трета поредна година

...
На 23.06.2018 г., от 10:00 ч., за трета поредна година
Коментари Харесай

За трета поредна година Тетевен организира Празника на Тетевенската саламура

На 23.06.2018 година, от 10:00 ч., за трета поредна година град Тетевен ще бъде уредник и хазаин на Празника на Тетевенската саламура. Екип от одобрени тетевенски готвачи ще показва онлайн подготвяне на обичайна тетевенска саламура.
Със своя кухня и достоверни предписания за подготвяне на рибни ястия ще се включат и кметствата от община Тетевен. Презентации на рибни ястия и локална кухня, както и на туристическите услуги, които оферират, ще създадат и локални хотелиери и ресторантьори.
Общината ще даде гратис и търговски площи на компании, производители на български национални носии или артикули, брандирани с национални фолклорни детайли.
Със своя фотоизложба, отразяваща рибното благосъстояние на Тетевенския Балкан ще вземат участие и децата от Центъра за поддръжка и личностно развиване, гр. Тетевен.
Отново ще създадем проява на остарели способи на улов на риба, както и зарибяване със зарибителен материал в р. Бели Вит. Целият празник ще бъде съпроводен с фолклорна стратегия и доста въодушевление.
Добре пристигнали са всички ценители на достоверната балканджийска кухня и фенове на българския фолклор и обичаи.
За спомагателна информация: Камелия Кънчева, тел: 0678/52 200, в. 114, Милкана Иванова, тел.: 0678/52 200, вътр. 127.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР