На 23.04.2021г. в детска градина „Червена шапчица“ село Габаре се

...
На 23.04.2021г. в детска градина „Червена шапчица“ село Габаре се
Коментари Харесай

Проведоха онлайн педагогическа визита на тема „Книгите- вълшебства без край“ в детска градина в Габаре /снимки/

На 23.04.2021г. в детска градина „ Червена шапчица “ село Габаре се организира онлайн педагогическа аудиенция на тематика „ Книгите- магии до безкрайност “, отдадена на международния ден на книгата и авторското право. В обстановката взеха присъединяване децата от наложителна предучилищна група „ Звънче “ (3 и 4 гр.) със старши учители Боряна Георгиева и Таня Иванова. Целта на обстановката беше да се подтиква интереса на децата към книгата и да се развият умения за другарство с нея, както и да се научат да съблюдават избрани правила за работа с книга в разнообразни на практика обстановки, да се насочат към занимания с книгата, като източник на познания, предаване на опит.
От показаната презентация децата научиха за издаването на първите книги, по какъв начин се назовават хората, които ги пишат, къде се печатат, какво е издателство, къде могат да се закупят книгите, от къде могат да се вземат да се прочетат и още веднъж да се върнат. Децата научиха и правила, които би трябвало да съблюдават при потреблението на книга - да не се драска, да не се къса, да не се прегъват листата, да се пипат книгите с чисти ръце и така нататък
Последва драматизация на приказката „ Червената шапчица “ с кукли за ръка.
През седмицата на четенето децата благодарение на учителките измислиха своя приказка, която нарисуваха в картини. По време на обстановката те сплотиха рисунките, описаха приказката по тях, измислиха заглавие и корици, сътвориха своя брошура.
Децата демонстрираха обичта си към книгите, като изпяха песни и споделиха стихотворения за тях.
Ситуацията приключи с посещаване в новосъздадената библиотека в детската градина, тъй като в днешния свят на технологиите все по-малко хора и изключително деца се обръщат към книгата, а тя си остава един от най-богатите източници на познания, тя може да ни даде съвет, открива ни един нов чужд, трогателен, хубав свят, развива въображението. Детската библиотека разполага с доста детски книжки. Децата постоянно ще се водят там и по този начин ще се подготвят още от най-ранна възраст да обичат книгите, да се интересуват, да четат като станат по-големи, т. е. книгите да станат най-хубавите другари за тях и прозорец към света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР