На 22 септември 2020 г. започна плановият годишен ремонт на

...
На 22 септември 2020 г. започна плановият годишен ремонт на
Коментари Харесай

Стартира плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй”

На 22 септември 2020 година стартира плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй”.
В рамките на престоя ще бъдат изпълнени плануваните ремонтни действия, профилактика на оборудването и на системите на блока. Реакторът ще бъде презареден със свежо нуклеарно гориво за идната, 26-а подред, горивна акция. Ще продължи реализирането на действия и модификации, свързани с дълготрайната употреба на блока.
Плановият годишен ремонт ще се организира при строго съблюдаване на превантивните ограничения, ориентирани към ограничение на риска от заразяване с COVID-19. Допускането до работните места се прави след надзор на телесната температура, по време на работа наложително се употребяват персонални защитни средства, работните и санитарните пространства постоянно се дезинфекцират и непрекъснато се поддържа висока хигиена. Направени са промени в организацията на работното време на сменния личен състав, целящи ограничение на контактите и поддържане на обществена отдалеченост.
В ремонтната акция като подизпълнители ще вземат присъединяване и външни организации. Техните чиновници, които не са с непрекъснато работно място на площадката, ще бъдат допускани в централата след показване на негативен PCR-тест, изработен до 72 часа преди започване на активността.
Целта е запазване на здравето на работещите, обезпечаване на безвредната употреба на нуклеарните мощности и гарантиране на надеждни и постоянни енергийни доставки в идния есенно-зимен интервал.
Предвижда се плановият годишен ремонт на шести блок да продължи до края на месец октомври.
Пети блок на АЕЦ „ Козлодуй” работи с цялостно натоварване на мощността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР