На 22-ри януарив РУ МВР – Троян е образувано досъдебно

...
На 22-ри януарив РУ МВР – Троян е образувано досъдебно
Коментари Харесай

Досъдебно производство срещу 33-годишен, забил нож в гърба на свой опонент при пиянски скандал

На 22-ри януарив районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи – Троян е формирано досъдебно произвеждане срещу33-годишен мъжза това, че на 21.01.2023 година за времето от 16,00 часа до 22,00 часа в гр. Троян, обл. Ловешка, местността „ Турлата “, посредством потребление на нож, предизвикал междинна телесна щета на Н. А., жител на Киргизстан, със статут „ дълготрайно пребиваващ “, изразяваща се в навлизане в гръдната празнина и увреждане на лоб от белия дроб - закононарушение по член 129, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс

По първична информация, срещата сред потърпевшия, негов компаньон и причинителя, станала на 21 януари към 18.00 часа в покрайнините на град Троян, била е инцидентна и след приложимост на доста количество алкохол.

Между 33-годишния причинител и двама мъже - на 25 и 22 години, е зародил вербален спор, прераснал в сборичкване, при което 33-годишният е нанесъл порезна рана на 25-годишния си конкурент и е пробол в гърба 22-годишния мъж.

Двамата потърпевши мъже са откарани за обзор в болница, като единият е прегледан и освободен за домашно лекуване, а по-младият е оставен за лекуване в интензивното поделение на МБАЛ - Троян, с заплаха за живота.

От мястото на случая са конфискувани голям брой материални доказателства, за които следва да бъдат назначени експертизи.

Въз основа на събраните доказателства, 33-годишният мъж е разпитан пред длъжностен бранител и притеглен в качеството му на обвинен за осъществено закононарушение по чл.131а, пр.2, по отношение на чл.129, ал.1, във връзка ал.2, по отношение на чл.29 ал.1 писмен знак " а " и " б " от Наказателен кодекс.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура - Ловеч, Териториално отделение/ТО/– Троян, мъжът е арестуван за период от 72 часа, като прокуратура ще внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура – Ловеч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР