На 22 ноември българското студио за дизайн на шрифтове със

...
На 22 ноември българското студио за дизайн на шрифтове със
Коментари Харесай

10 години Fontfabric! Най-известното българско студио за дизайн на шрифтове празнува с нестандартна изложба

На 22 ноември българското студио за дизайн на шрифтове със международно въздействие – Fontfabric, посреща десетия си рожден ден с галерия в Галерия 2.0. В рамките на една седмица в споделеното пространство за изкуство на ул. " 6-ти септември " №26 посетителите ще могат да видят някои от най-емблематичните типографски планове на студиото от основаването му до през днешния ден. Те ще бъдат визуализирани под формата на арт съоръжения, постери и печатарски семпли, изпълнени с истински шрифтове, а посетителите ще могат да видят и първия азбучник на най-продаваните шрифтови семейства на Fontfabric.
Дигиталната шрифтолеярна, основана в София, към този момент 10 години заема челни места в международната ранглиста с най-продавани шрифтове на известния типографски уебсайт MyFonts.com. Сред най-известните шрифтове, основани от непрекъснато развиващия се млад екип дизайнери на Fontfabric, са: Intro, Nexa, Uni Sans, Muller, Panton, Intro Rust. Дизайн студиото, учредено от Светослав Симов – Свет през 2008, основава истински артикули за международни и български марки като Nike, Dacia, McDonalds, KFC, Lipton, Nestle, Telenor, Viasat, bTV, Plovdiv 2019 и доста други допълнително от 50 страни.

Официалното разкриване на изложбата 10 години Fontfabric е на 22 ноември в Галерия 2.0., която ще се трансформира и във краткотрайна сцена за предпремиерното показване на част от новия албум на Иван Шопов и Теодосий Спасов – InFusion, чиято образна еднаквост и типография е дело на дизайнерите от Fontfabric. Шрифтът Squad, употребен за заглавието на албума му, е особено пригоден и персонализиран за InFusion, с цел да е в цялостен синхрон с универсалния дух, който музиката му носи.
Фокусът на Fontfabric постоянно е бил да основава качествени шрифтове, които да се отличават с изразената си класа и еднаквост и да бъдат отлична база за всеки дизайнерски план – бил той уеб или принт; за корпоративни клиенти или фрийлансъри. Fontfabric насочва напъните си и към създаването на кирилицата и популяризирането на българската ѝ форма в международен мащаб.
По случай годишнината си, Fontfabric предлага и особено понижение от 25% (чрез промо код: FF10Y25 в уеб страницата на MyFonts.com, годен до 31. 12. 2018) на всички шрифтове от портфолиото си, които могат да бъдат забелязани на: https://www.myfonts.com/foundry/Fontfabric/.
По време на формалното разкриване на изложбата 10 години Fontfabric на 22 ноември в 19:00 в Галерия 2.0 другари и сътрудници на Fontfabric ще могат да схванат персонално от неговия основател Свет Симов повече за историята на студиото и по какъв начин се ражда вдъхновението на дизайнерите да основават едни от най-продаваните шрифтове в света.
10 години Fontfabric е в споделеното пространство за изкуство Галерия 2.0 на ул. " 6-ти септември " №26 от 22 до 29 ноември, от 12 до 19 ч. Вход – свободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР