На 22 април отбелязваме Деня на Земята, който тази година

...
На 22 април отбелязваме Деня на Земята, който тази година
Коментари Харесай

Ще отбележим Деня на Земята 22 април под мотото „Инвестираме в нашата планета“

На 22 април означаваме Деня на Земята, който тази година ще премине под мотото „ Инвестираме в нашата планета “.

Всяка година платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, с цел да показва световната поддръжка за придвижването за запазване на околната среда. Преди петдесет години първият Ден на Земята слага началото на екологична гражданска война. Сега платформата EARTHDAY.ORG инициира просветителна гражданска война, с цел да избави Планетата. Публични организации и жители са поканени да бъдат част от Деня на Земята и да оказват помощ за по-нататъшни дейности за справяне с климатичните промени по целия свят. Всеки, който възнамерява събитие за Деня на Земята, може да го записва на интернет адрес: и да стане част от международното честване на Деня на Земята.

Темата за 2022 година слага във фокус екологичната и обществената политика, устойчивото развиване, зелените технологии и новаторското мислене, които могат да възстановят екосистемите и да запазят здравето и живота на хората в международен мащаб. Акцентира се върху акомодацията към изменението на климата и методите за справяне с казуса.

Настъпил е моментът за дейности, тъй като възобновяване на Земята зависи от всички – освен тъй като ни е грижа за природата, а тъй като всички ние живеем в тази околна среда. Всеки от нас се нуждае от здрава планета. Здравата планета не е алтернатива – тя е нужда.

Повече от 1 милиард души в 192 страни вземат участие в действия за Деня на Земята всяка година, което го прави най-мащабното честване в света. Министерство на околната среда и водите посредством районните си поделения също се включва в отбелязването на Деня на Земята с разнородни действия и начинания на територията на цялата страна в поддръжка на световното придвижване за запазване на околната среда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР