На 22.12.1985 година ЦСКА постига първата си победа срещу Левски

...
На 22.12.1985 година ЦСКА постига първата си победа срещу Левски
Коментари Харесай

На днешната дата ЦСКА постига първата си победа срещу Левски на Герена

На 22.12.1985 година ЦСКА реализира първата си победа против Левски на " Герена ". Треньор е Димитър Пенев, а " армейците " стигат до триумф с 3:1 след два гола на Стойчо Младенов и един на Любослав Пенев. По това време Левски се споделя Витоша, а ЦСКА - Средец.

Ето какво написа за мача вестник " Народен спорт ", представен от уеб страницата fccska.com:

" Не излезе нищо от този мач, най-малко по посока на спортното майсторство, прекомерно бързо и ненадейно пристигна развръзката, извела " Средец " още 11-ата мин. с два гола преднина. Всъщност в тези начални минути алените заложиха на дейната и нападателна игра. С дълги прехвърляния търсеха мощна офанзива и през центъра (там Пенев постоянно се озоваваше пред Делчев) и по левия фланг, където Ст. Младенов разиграваше " коня си " както желае. Банков не се оказа сериозна бариера за него и от тази страна се получи най-голямата пробойна в синята отбрана. Рано оплели кошницата си, футболистите на " Средец " сменяха тактиката - отхвърлиха се от дейната, пресираща игра, потърсиха по-бавно движение, с повече разиграване на топката. Интересно обаче бе това, че сините се подведоха по тази измама и затънаха в доста неточности. Нещо в организацията им на играта куцаше. Нямаше я находчивостта на диспечера Йорданов, работоспособността на Цветков, а ударното трио Вълчев, Гочев и Тодоров прекомерно епизодично стигаше на подстъпите пред Велинов. Е, правилно, че искрата на вярата припламна в оня миг, когато Гочев и Вълчев изплетоха майсторска композиция и крилото понижи на 1:2, само че с това тъкмо попадение се изчерпа всичко хубаво, което сътвориха домакините. Още повече, че броени минути по-късно бяха още веднъж огорчени - Делчев спря непозволено в наказателното поле Пенев и Ст. Младенов от бялата точка повиши. Оставаха още близо петдесет минути, само че те с нищо не трансформираха хода на нещата.

В състава на " Витоша " не бе включен Б. Искренов. Ето отговора на първия зам. ръководител на ФК Христо Аянделев: " За неспазване на спортния режим и дисциплинираност, на спортната нравственос, управлението на ФК " Витоша " удостовери решението на комсомолското сдружение за изваждане от състава на тима на Божидар Искренов за период от два месеца ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР