На 21 юни в 12:13ч Слънцето преминава в знак Рак

...
На 21 юни в 12:13ч Слънцето преминава в знак Рак
Коментари Харесай

Днес е лятното слънцестоене - ето как това може да промени живота ви

На 21 юни в 12:13ч Слънцето минава в символ Рак и настава лятното слънцестоене. Слънцестоенето отбелязва формалното начало на астрономическото лято в Северното полукълбо – пикът на напъните на природата.
След лятното слънцестоене продължителността на деня ще стартира да понижава, а продължителността на нощта ще се усилва за идващите шест месеца, до 21 декември, времето на зимното слънцестоене.
Характерно за този празник в множеството антични нации е паленето на огън. Така античните германи, келти и славяни чествали началото на лятото с палене на огньове. Чрез огнените празници младите двойки получавали благословии и отбрана от зли духове.
Едно от най-популярните събития по време на лятното слънцестоене евентуално е събирането на хора в Стоунхендж в Англия. Всяка година огромен брой поклонници на келтската и друидската просвета се събират на това място, където честват лятното слънцестоене и началото на лятото.

Празнуването на началото на лятото не е единствено за посевите и отбраната от зли духове. За келтите този интервал от годината също е бил обвързван с обич и сватби. С появяването на християнството тези традиции постепенно изчезват.
Днес е научно известно, че слънцето има позитивен резултат върху съвсем всички аспекти на човешкото здраве и качеството на живот като цяло. Толкова доста неща зависят от слънцето, като нашия имунитет, въодушевление, външен тип на кожата, сърдечна функционалност, качество на кожата и костите, качество на дихателната система и така нататък
Напоследък е научно потвърдено, че слънчевата сила не би трябвало безусловно да се всмуква посредством храна, вода или кожа, само че може да се всмуква през очите (чрез наблюдаване на слънцето).
Ритуал по посрещане на Слънцето

Малък обред, който елементарно се практикува от всеки през този интервал, е да се възползвате от виталната сила на Слънцето за регенерацията на тялото. Трябва да гледате изгрева 21 до 24 юни. Ако не съумеете, задоволително е да се движите в този интервал денем в среда, допустимо най-близка до естествената: парк или гора, с цел да се свържете с силата на природата посредством персонално заземяване.

Заземяването се прави, както следва:
Трябва да сте боси на земята, само че внимавайте да не се набодете в тревата.
Вижте въображаемо по какъв начин лотос с 1000 венчелистчета цъфти на върха на главата ви (може да бъде всеки различен цвят, който искате).
Седнете в комфортна позиция и поемете надълбоко въздух. При всяко издишване визуализирайте корените, които излизат от краката ви и се вкореняват в земята.
Поемете надълбоко мирис и задръжте двете картини на мисловния си екран: лотоса и корените.
Когато вдишвате, вие улавяте посредством лотоса силата на Вселената, която ще премине през цялото ви тяло. Добре е да задържите дъха си (поне до момента в който преброите до 12) и по този начин да запазите тази божествена сила в себе си. Енергията (с какъвто цвят желаете, златиста, жълта или синя светлина) се спуска към краката и след това отива към земята.

(платено съобщение)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР