На 21 януари в Клуб 1 от 18:30 часа ще

...
На 21 януари в Клуб 1 от 18:30 часа ще
Коментари Харесай

С премиерна книга на Явор Милушев започва наситената със събития седмица в НДК

На 21 януари в Клуб 1 от 18:30 часа ще се състои показване на книгата на Явор Милушев " Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира ". Книгата е на издателство „ Книгомания ”. В нея създателят преплита, както свои автобиографични моменти, по този начин и прави личен прочит на огромните събития в страната от близкото минало.

„ Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира " е книга с записки, систематизирания и размишления на Явор Милушев, брачен партньор на Цветана Манева, с автобиографична основа, само че не е обичайна автобиография, въпреки да е близо 600 страници.

В него няма да намерим поредно, хронологически разпрострат автобиографичен роман – от ученическите години, към сложния или неочакван професионален избор до зрялата възраст на равносметката. Авторът е избрал напълно друг метод. Проф. Михаил Неделчев, редактор на книгата, я характеризира по този начин:

„ С цялото разгръщащо се като пълноводна река изложение, виртуозно ползващ изразните си средства, създателят гради и свързва в обединен поток мемоари, родови предания, геополитически систематизирания, размишления за националната орис, паралелни разкази на общобългарската и евроатлантическата политическа история и на цивилизационните процеси от последните няколко века. Една книга апел да мислим и съпреживяваме света в цялата му цялост и благосъстояние “.

Хитовият моноспектакъл на Театър 199– „ Чамкория ”, по романа на Милен Русков, ще се играе на сцената на Театър Азарян от 19:30 часа на 21 януари . Режисьор на постановката е Явор Гърдев, спектакълът е с присъединяване на Захари Бахаров. Билетите са изчерпани!

На 21 и 22 януари от 19:00 часа в кино „ Люмиер Лидл ” може да гледате най-новият филм на италианския киномайстор Паоло Сорентино – „ Те ”. Филмът, разкриващ спорната персона на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони, имаше единствено една прожекция в границите на миналата към този момент Киномания. „ Те ” се концентрира освен върху Берлускони, само че и върху най-приближените му хора, а главният интервал, в който се развива действието е сред 2006 и 2010 година, когато някогашният министър-председател се разделя със брачната половинка си Вероника Ларио и провежда безкрайни купони с млади девойки.

Отново в понеделник, 21 януари , в зала 11 (кино „ Люмиер Лидл ”) сред 17:00 и 20:00 часа ще се организира състезанието Евтимиев възпитаник “ на 41 ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “. Преди 25 години в столичното 41-во ОУ „ Св.Патриарх Евтимий “ се основава традиция за отбелязване на патронния празник на учебното заведение – 20 януари (Св.Евтимий “, Патриах Търновски), с единствения по рода си „ Евтимиев конкурс “. В него взимат присъединяване възпитаници от подготвителни групи до 7-ми клас, като всеки един от тях се изявява с друг и несравним гений.

Във вторник – 22 януари в зала 6 ще се организира полемика на тематика „ Имат ли значение обстоятелствата? Дезинформацията като инструмент по време на избори ”. Инициатор е Бюрото на Европейския парламент в България. Събитието ще продължи от 16:00 до 18:00 часа. Достъпът ще е през вход А6. По време на събитието четирима задгранични посетители ще показват опита на своите организации в битката с дезинформацията в подтекста на наближаващите Европейски избори през май 2019 година Техните презентации ще бъдат последвани от полемика, по време на която публиката ще може да задава въпроси към ораторите. Модератор на полемиката ще бъде журналистът Светослав Иванов.

Също на 22 януари от 19:00 часа феновете в Театър Азарян ще могат да се забавляват с магичния театър „ Кралят Елен ” с режисьор Анастасия Събева. Постановката е с присъединяване на Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Елена Нацариду/Елена Иванова, Ненчо Костов и Стелиан Радев, Весела Петрова.

Във вторник – 22 януари от 13:00 до 16:00 часа в Литературен клуб „ Перото ” ще се организира журналистически семинар на тематика „ Година на избори: дезинформацията като инструмент за въздействие ”. Модератор на събитието ще е Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Европейския парламент в България.

Отново във вторник от 19:00 часа в Литературен клуб „ Перото ” ви чака първият по рода си акустичен концерт за три арфи – „ Арфата споделя ”. Солистките Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова се събират за първи път като трио и дават обещание един в действителност трогателен концерт. Програмата ще включва творбите на Марсел Турние – „ На разсъмване ”, 4 прелюда; Габриел Вердал – 2 пиеси за арфа; Анриет Рение – „ Пиниите от Шарлен ”, „ Ручеят ”; Бернар Андрес – „ Диади ”, „ Подправки ”; Карлос Салседо – „ Песен в нощта ”; Исак Албенис – „ Гранада ” и Енрике Гранадос – Хота.


В сряда, 23 януари в кино „ Люмиер Лидл ” ще има премиерна прожекция, предопределена единствено за експерти, на кино лентата „ Може ли да убиваш ” с режисьор Иван Ничев. Филмът е с начален час 19:00 часа, а входът е единствено с предложения. Седем млади българи, поданици на Видин, вземат решение да станат платени рейнджери,за да се спасят от беднотията в дребния Дунавски град. Подготовката им с тренировки, учения и военни „ маневри “ разсънва доста смях, само че и размисъл за верските войни и ориста на Европа и света. С присъединяване на: Ясен Попов, Ивайло Драгиев, Николай Върбанов, Живко Джуранов, Иво Йончев, Александър Кънев, Атанас Найденов, София Маринкова и други

На 23 януари от 19:30 часа в ДНК – Пространство за актуален танц и пърформанс публиката ще може да гледа спектакъла „ Пътуване към пъкъла ”. Адът е пробна догадка за форма на живот. Той разкрива пъкъла не като наложителност, а като нужда. Изследване на Ада като място не на реализиране или неосъществяване на желанията, а на откритието, че желанието стартира и приключва в себе си. Режисьор на спектакъла е Ани Васева, текстът е на Боян Манчев, а музиката на Константин Марков. Главната роля е поверена на Леонид Йовчев.

Книгата „ Майко блага ” на Елисавета Белобрадова ще бъде показана в сряда – 23 януари в Литературен клуб „ Перото ” от 18:30 часа . С куп препоръки, съответни дестинации, митове и предания ще ви залеят Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова на представянето на най-забавния справочник за пътешестване с деца.

На 24 януари в зала 1 на НДК от 10:00 часа ще бъдат връчени дипломите на възпитаниците на Медицинска академия – София.

В четвъртък, 24 януари от 19:00 часа , в зала 11 (кино „ Люмиер Лидл ”) Китайският културен институт ще показа театър на натрупа от Китай, озаглавен „ Звуци от земите на Гансу ”. Концертът включва осъществявания на обичайни музикални принадлежности и разкрива спецификата на античната музика по пътя на коприната, а въпреки това се показва актуалния й образ. Програмата пресъздава хармоничната атмосфера на уют,предава благопожелания на българската аудитория и я подарява с угощение за сетивата.

„ Несеминарът ” с преподавател Юли Тонкин ще се състои на 26 януари в зала 1 от 10:00 часа . По време на събитието публиката ще научи по какъв начин да има повече сила, по какъв начин да усъвършенства душeвността си, по какъв начин да открие призванието си, по какъв начин да управляваш финансите си, по какъв начин да има повече време, по какъв начин да усъвършенства връзките си с близките и връзката с тях.

Среща на студенти, които учат в Холандия провежда „ Юнифай ” - формален представител на холандските университети в Литературен клуб „ Перото ”. Срещата ще се организира сред 18:00 и 20:00 часа в събота – 26 януари .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР