На 21 септември, шест дни след разговорите с китайския президент

...
На 21 септември, шест дни след разговорите с китайския президент
Коментари Харесай

„Никой не е заплашвал Русия!“: Байдън чу ключовото предупреждение на президента на Русия

На 21 септември, шест дни след диалозите с китайския президент Си Дзинпин, съветският президент Владимир Путин даде да се разбере на „ груповия Запад “: ние знаем вашите планове и поемаме самодейността в свои ръце.

Зад първата спонтанна реакция на политиците в Европа се обрисуват контурите на главния отговор на " груповия Запад " на вчерашното послание на Владимир Путин.

Джо Байдън се опита да го формулира през вчерашния ден. В цялата му трескава тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации, пренаписана в последния миг, тази фраза наподобява основна:

„ Путин твърди, че е трябвало да работи, тъй като Русия е била застрашена. Но никой не заплашваше Русия и никой, с изключение на Русия, не търсеше спор.

Изглежда изненадващо неуместно, след цялата ескалация към Украйна предходната зима, която принуди Москва да стартира СВO. Но тук Байдън непосредствено се опълчва на следното изказване на Путин:

„ Ядреното изнудване също влезе в деяние. Става дума освен за обстрела на Запорожката атомна електроцентрала, поощрен от Запада, който заплашва с нуклеарна злополука, само че и за изказванията на някои високопоставени представители на водещите страни от НАТО за опцията и допустимостта на потребление на оръжия на всеобщо заличаване против Русия - нуклеарни оръжия.

Именно това изказване на президента на Руската федерация, който избра формата на обществена тирада за излъчването си на Запад, наподобява смути американците повече от даже неговите „ открити нуклеарни закани против Европа “, както се изрази Байдън.

- Анализатори като Роджър Коен от The New York Times се втурнаха да поддържат притежателя на Белия дом и тези представители на " дълбоката страна ", които стоят зад " сънливия Джо ".

„ [Путин] направи диви изказвания за опасност за Русия. Няма доказателства за това “.

Но дали е по този начин?

Тук могат да се напомнят провокативните изявления на „ високопоставени представители “ на Запада: от миналогодишните думи на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за разполагането на нуклеарните оръжия на алианса „ на изток от Германия “ до неотдавнашното признание на новия английски министър председател Министър Лиз Тръс за готовността си да „ натисне аления бутон “.

— Но по-важно е изказването на ръководителя на Стратегическото командване на Съединени американски щати адмирал Чарлз Ричард от 11 август за „ гневното пренаписване на теорията за нуклеарно въздържане “ заради „ невижданото събитие “ – появяването на едномоментна опасност от нуклеарните сили на Русия и Китай.

Какво точно пренаписва STRATCOM? Съединени американски щати изоставят остарялата идея за взаимно обезпечено заличаване, за която се счита, че е предпазвала света от Трета международна война в продължение на десетилетия.

На негово място американците оферират, явно, нова тактика - предпазен удар против врага. Причината е не толкоз в новата геополитическа настройка, със стратегическото партньорство сред Русия и Китай, а в пробивните отбранителни разработки на Москва и Пекин, на първо място в хиперзвуковите оръжия.

В изказването си Ричард категорично призна:

„ Русия и КНР имат способността едностранно, когато решат, да преминат към каквото и да е равнище на принуждение във всяка област, по света... Ние просто не сме привикнали да се оправяме с сходни провокации и борби. “

Хиперзвуковите ракети в действителност трансформират всичко - сложни са за разкриване и следене, съвсем невъзможни за събаряне и няма време да се разбере дали са нуклеарни или стандартни. Ето за какво в очите на американците превантивният удар на териториите на Руската федерация и Китай наподобява единственият метод да не се загуби Третата международна война още преди първия изстрел.

На 21 септември, и шест дни след договарянията с китайския президент Си Дзинпин, съветският президент Владимир Путин даде да се разбере на „ груповия Запад “: ние знаем вашите планове и поемаме самодейността в свои ръце.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР