На 21 октомври трябва да бъде пуснато цялото движение по

...
На 21 октомври трябва да бъде пуснато цялото движение по
Коментари Харесай

Отварят предсрочно булевард Пенчо Славейков

На 21 октомври би трябвало да бъде пуснато цялото придвижване по бул. " Пенчо Славейков ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните действия по първия стадий от реконструкцията на булеварда.

Фандъкова означи, че обектът ще бъде изцяло приключен две седмици по-рано от плануваното. Подменени са настилки, тротоари, построено е енергийно дейно осветяване, в допълнение ще бъдат засадени нови дървета. Тя е призовала изпълнителите не толкоз да се бърза, едвам се следи по-внимателно за качеството на осъществяването.

Вторият стадий на ремонтите - от бул. " Прага " до бул. " Тотлебен ", ще се извърши през 2019 година

Кметът разяснява и настояването на архитектите да се трансформират изискванията за плана за реконструкцияна площад " Св. Неделя ", както и множеството забележки на жители и политически обединения за ремонтите в региона на ул. " Граф Игнатиев ".

Фандъкова уточни, че ще предложения на среща представители на Камарата на архитектите и основния проектант, с цел да разясняват въпроса с площад " Св. Неделя " и едвам тогава ще се вземе решение по състезанието.

По отношение на плана за региона на ул. " Граф Игнатиев " кметът сподели, че този план се приготвя от пет години, направени са били доста полемики и публични разисквания, всички документи, в това число сметките по него, са обществени. Тя уточни, че не приема упреците за неяснота на плана и добави, че представители на политически сили, в това число и от тези, които в този момент стачкуват, са взели участие и в архитектурния конкурс, и в избора на реализатор.

Фандъкова означи, че към този момент е упълномощила надзор на контрола и прикани да се изчака завършването на плана и тогава на място всеки самичък да реши ремонта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР