На 21 март, понеделник, от 11:00 часа ще бъде премиерата

...
На 21 март, понеделник, от 11:00 часа ще бъде премиерата
Коментари Харесай

Нов образователен спектакъл за деца на сцената на Старозагорската опера

На 21 март, понеделник, от 11:00 часа ще бъде премиерата на най-новия учебен театър за деца „ С ударните принадлежности в час “ в старозагорската опера.

Това оповестиха от пресцентъра на културната институция. По време на него деца от детски градини и възпитаници в  начален учебен курс под формата на занимателно интерактивно зрелище ще се срещнат с ударните принадлежности.

В рамките на 40 минути дребните фенове ще се насладят на познати и не толкоз познати ударни принадлежности като вибрафон, глокеншпил и даже ….камшик. Децата ще се срещнат с Иван, който от скоро върви на уроци по ударни инструмети, само че през днешния ден нещо не е наред – не му се свири. Никакви ангажименти и приказки не могат да го накарат да хване палките. Ще съумеят ли Мирена и Атсуфуми да му покажат чудесата на света на ударните принадлежности и да му напомнят за удоволствието да се свири на тях.

„ Ще чуете творби като „ Дяволски танц “, „ Пиеса “, „ Хоро стакато “ и „ Китка национални ритми “ на Добри Палиев и други “, показват още уредниците.

Изпълнители в постановката ще бъдат Мирена Митрева, Атсуфуми Ужиие, Иван Кабамитов по сюжета и режисурата на Йова Петкова.

Спектакълът ще се играе и на 24 март, четвъртък, от 10:00 часа, показват още от Операта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР