На 20 септември (вторник) министърът на здравеопазването д-р Асен МеджидиевД-р

...
На 20 септември (вторник) министърът на здравеопазването д-р Асен МеджидиевД-р
Коментари Харесай

Здравният министър ще открие обновеното и разширено Спешно отделение на МБАЛ- Добрич


На 20 септември (вторник) министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в ще открие обновеното и разширено Спешно поделение на МБАЛ – Добрич. Ремонтът и преустройството на тази конструкция на лечебното заведение са част от дейностите, които се извършват по огромен капиталов план за модернизация на незабавната помощ, оповестиха от пресцентъра на здравното министерство.

Министерството на здравеопазването (МЗ), в качеството си на съответен бенефициент по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 – 2020, извършва огромен капиталов проект за рационализация на незабавната помощ " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “. Той започва на 23 октомври 2018 година и ще приключи до 23 декември 2023 година Общият му бюджет е 163 897 815,62 лева, от които 138 976 812, 77 лева са предоставени от Европейския фонд за районно развиване, 24 525 319, 91 лева са национално съфинансиране, а 395 682, 94 лева – личен принос на Министерство на здравеопазването.

Основната цел на плана е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравната помощ, в т. ч. и възстановяване на достъпа за лица с увреждания. В рамките на плана ще бъдат актуализирани и осъвременени 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ, които включват 27-те центъра за незабавна здравна помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те незабавни отделения в държавните лечебни заведения. 

На събитието в Добрич са поканени да участват кметът на града, областният управител, ръководителите на Българския лекарски съюз и на Районната гилдия на БЛС – Добрич, шефовете на ЦСМП – Добрич, РЗИ – Добрич, РЗОК – Добрич и МБАЛ – Добрич, както и представители на Управляващ орган на Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014 – 2020. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР