На 20 септември Националната данъчна служба (НДС) на Южна Корея

...
На 20 септември Националната данъчна служба (НДС) на Южна Корея
Коментари Харесай

Корейците държат над $95 милиарда в криптовалути извън страната

На 20 септември Националната данъчна работа (НДС) на Южна Корея разгласи, че е получила заявления за криптоактиви в чужбина от общо 1,432 физически и юридически лица.

Общата стойност на тези криптоактиви, държани в чужбина от тези данъкоплатци, възлиза на 130.8 трилиона вона (равностойни на $98.5 милиарда).

Тези задгранични криптоактиви съставляват 70.2% от общата стойност на докладваните задгранични активи. Освен това забележителен брой физически лица и сдружения разкриха информация за своите депозити и спестовни сметки.

Южна Корея задължава своите жители да рапортуват задграничните си активи, в случай че имат активи, надвишаващи 500 милиона вона, което включва и криптовалута.

Данъчната администрация изрази желанието си да следи от близко лицата, които не рапортуват за финансови сметки, държани в чужбина. Администрацията уточни още, че събира данни от трансграничния продан на информация, дейностите по продан на валута и уведомленията на съответните организации.

Последните отчети сочат, че Южна Корея от ден на ден се концентрира върху извънборсовите (OTC) покупко-продажби с криптовалути заради възходящите опасения за пране на пари.

През юни страната одобри Закон за отбрана на потребителите на виртуални активи. През май тя одобри закон, задължаващ законодателите да оповестяват притежанията си на криптовалути. През юли сходно условие беше въведено и за фирмите, които от идната година ще бъдат задължени да оповестяват своите крипто акции.

През август страната вкара насоки, съгласно които крипто тържищата би трябвало да заделят най-малко $2.3 милиона или 30% от среднодневните си депозити като запаси.

Някой може да си зададе въпроса за какво Южна Корея ползва такива строги ограничения във връзка с криптовалутите. От значително значение обаче е да се вземе поради, че Южна Корея е седалището на Terraform Labs, която претърпя сериозен срив през май 2022 година, което докара до нескончаем интервал на спад на пазара на криптовалути.

Освен това докладваното ликвидиране в Сеул през май 2023 година е обвързвано с несполучлива инвестиция в криптовалута. Тези произшествия оказаха доста влияние както върху крипто промишлеността в Южна Корея, по този начин и в международен мащаб.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР