На 20 октомври 2010 г. 14-годишно момиче изчезва безследно, след

...
На 20 октомври 2010 г. 14-годишно момиче изчезва безследно, след
Коментари Харесай

Шок! Жена, изчезнала безследно преди 13 г., се обади в полицията

На 20 октомври 2010 година 14-годишно момиче изчезва безследно, откакто излиза за учебно заведение от вкъщи си в Амарило, американския щат Тексас.

13 години по-късно Джесика Делгадило още веднъж се появява, оповестява локалното издание Amarillo-Globe News, базирайки се на данни на органите на реда.

На 2 ноември жена се е свързала с отдел „ Убийства “ на полицията, потвърждавайки, че е изчезналата Джесика. Може ли в действителност да е по този начин? 13 години след изгубването? Разследващите вземат ДНК проби от дамата и ги изпращат за проучване. Няколко месеца по-късно резултатите демонстрират, че това в действителност е Джесика Делгадило.


Случаят към момента остава мистерия. Жената моли полицията да не разгласява детайлности за изгубването ѝ, както и настоящото ѝ местоположение.

Преди да изчезне безследно, Джесика в никакъв случай не е бягала от вкъщи си. Шест месеца, откакто е забелязана за финален път, полицията завършва следствието без резултат.

„ Не знаем какво се е случило с нея “, споделя тогава старши полицейски офицер.

През 2023 година казусът на Джесика обаче още веднъж излиза от архивите и се появява в общественото пространство, откакто следователи в родния ѝ град основават отдел за „ студени досиета “.

Може би тогава дамата взема решение да се свърже с органите на реда, с цел да заяви, че е жива.

„ Студените досиета “ са разгледали три случая, надявайки се да им вдъхнат нов живот и да дадат нова сила на следствията. Местната полиция желае помощ от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца. Оттам бързо изпращат двама сътрудници в Амарило, с цел да оказват помощ с следствията. Агентите вникват в детайлите на всеки случай. Те актуализират остаряла информация и популяризират детайлности за изгубванията в обществените мрежи, като популяризират и фотоси на изчезналите лица към актуалната им възраст, генерирани посредством изкуствен интелект.

Случаят на Джесика Делгадило е завършен, което дава на следователите време и независимост да съсредоточат напъните си върху двата случая, останали неразрешени.

Източник БТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР