На 20 ноември започва едно от най-значимите футболни и изобщо

...
На 20 ноември започва едно от най-значимите футболни и изобщо
Коментари Харесай

Кои са фаворитите на Мондиал 2022

На 20 ноември стартира едно от най-значимите футболни и въобще спортни събития през 2022 година – Световното състезание по футбол 2022.
През  2010 година Изпълнителният комитет на ФИФА избира Катар за хазаин на Мондиала през 2022 година всред 5 претендента – Австралия, Япония, Катар, Южна Корея, Съединени американски щати.

Катар ще бъде най-малката по повърхност страна, хазаин на Световното състезание. Следваща по мярка е Швейцария – хазаин на Мондиала през 1954 година, която е повече от три пъти по-голяма от Катар. За първи път, поради топлия климат на страната, шампионатът няма да се организира в пролетно-летните месеци, а в края на годината.
Първенството за първи път ще се организира в страна от арабския свят, с преобладаващо мюсюлманско население и за повторно в Азия, след семейството на Япония и Южна Корея през 2002 година
Катар интензивно се приготвя от няколко години за шампионата и се чака почитателите на най-популярния спорт да се насладят на същинско представление – на осем стадиона, ситуирани в 5 града на страната. 

 
Кога стартира?
Началото – 20 ноември 2022 година, когато ще бъде формалното разкриване на шампионата, след което, от 18:00 ч. българско време, ще бъде изигран първият откриващ мач сред тимовете на Катар и Еквадор.
Нацоналният тим на Катар не е взел участие до момента в международни шампионати и ще дебютира в качеството си на хазаин на Мандиала.
 
32 тима ще се състезават в 64 мача, разпределени в 8 групи по 4 тима.
 
Група А: Катар, Еквадор, Сенегал, Нидерландия
Група В: Англия, Иран, Съединени американски щати, Уелс
Група С: Аржентина, Саудитска Арабия, Мексико, Полша
Група D: Франция, Австралия, Дания, Тунис
Група Е: Испания, Коста Рика, Германия, Япония
Група F: Белгия, Канада, Мароко, Хърватия
Група G: Бразилия, Сърбия, Швейцария, Камерун
Група Н: Португалия, Гана, Уругвай, Южна Корея
 
Първите два тима от всяка група ще продължат в осминафиналната фаза, която е планувана за дните от 3 до 6 декември.
Четвърфиналните мачове ще бъдат на 9 и 10 декември, полуфиналните на 13 и 14 декември.
Финалът: мачът за трето място ще бъде на 17 декември, а огромният край на 18 декември.
 
Кои са любимците?
За страдание България не взе участие в този футболен конгрес, по тази причина се постанова да си изберем любимец от участващите тимове. Според букмейкърите, на този прелиминарен стадий, с най-голям късмет за победител на Световното състезание по футбол са Бразилия и Франция. Следвани, с съвсем равни шансове, от Англия и Аржентина. Не е за подценяване също вероятността Германия или Испания да стигнат до върха. А за какво да няма и изненада в лицето на Нидерландия или Португалия.
Ако обаче симпатизирате на тим с много по-скромни шансове за победа, като тима на Тунис или Япония да вземем за пример, тогава и вашите шансове за триумф са неведнъж по-големи - при положение, че този тим някак успее да се домогне до първото място. 
 
Къде ще се излъчва Мондиал 2022?
Българските ентусиасти ще могат да проследят мачовете по Българска национална телевизия и Нова ТВ, както и онлайн.
Двете малките екрани ще си поделят по равно мачовете от международната купа, като прекарването ще бъде съпроводено и от коментарни студиа.
 
За почитатели
Букмейкърите към този момент одобряват дълготрайни предвиждания за победител в Мондиал 2022.
В платформата на може да се видят да вземем за пример най-вероятните спечелили – преди всичко Бразилия, следвана от Франция, по-късно Англия и Аржентина с равни шансове, Испания, Германия и така нататък
Напомняме за новия награден фонд 650 000 лева на, от който след всеки кръг от родното състезание се изтеглят на инцидентен принцип 500 х 50 лева
бонуси от всички създали залог в права колонка, които са присъединили най-малко един мач от съответния кръг на българската в залога си. Предвиждането може да комбинира мачове от разнообразни шампионати.
 
 
Снимка: insidethegames.biz

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР